Manjaro
Image default
Gezondheid

Chiazaad voor- en nadelen

 

Gezonde Eigenschappen van Chiazaad

Chiazaad is een zaad dat op vele manieren gebruikt kan worden. De zaden van de Chia plant zijn voorzien van hele goede stoffen. Zo zijn de zaden rijk aan vitamine B1, B2 en B3 en zitten er tevens veel eiwitten in. Deze combinatie is uitstekend voor sporters. De reden hiervoor is, is dat je van de B vitamines energie krijgt, en de eiwitten voeden de spieren en zijn dus uitermate geschikt voor spieropbouw. Buiten deze goed eigenschappen heeft Chia er nog veel meer.

Afslanken met Chiazaad

Chiazaad wordt ook wel bestempeld als de zaden waarmee je snel een aantal kilo’s kwijt kunt raken. Echter klinkt dit mooier dan dat het is. Je valt namelijk niet vanzelf af. Je moet er dus wel wat voor doen. Waarom men dan pretendeert dat je wel afvalt door de zaden te nemen, is omdat je er veel energie van krijgt. Met deze energie kun je makkelijker meer bewegen, meer beweging betekent meer verbranding, en daardoor val je dus af.

Nadelen Chiazaad

De zaden van Chia kent ook een aantal nadelen. Chiazaadjes zijn ook rijk aan vezels. Wanneer je hier dus veel van inneemt, heb je de kans om last te krijgen van een misselijk gevoel, winderigheid, diarree en een opgeblazen gevoel. Daar in tegen zijn juist de vezels goed voor je. Belangrijk is, en dat geldt voor alle superfoods, is dat je altijd naar je lichaam moet luisteren. Wanneer jij wel last krijgt van eerder genoemde kwaaltjes, dan kun je het beste kiezen voor een ander soort superfood, waar jouw lichaam wel goed op reageert.

http://www.chiazaad.biz