In geen enkele set sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. Oorbellen zijn een bijzondere versiering voor oren en veel dames vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken. Oorbellen worden meestal gekozen aan de hand van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Sieradenwinkels zijn er al veel. Maar nu is er iets nieuws. Een website die helemaal gaat over oorbellen. Geen kleine ‘normale’ collectie, maar een online verzameling van allerlei oorbellen – en meestal goedkoper. Een website gespecialiseerd in het oorbellen verkopen. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten, maten en prijzen. En voor elk budget.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Voor dat men oorbellen kan dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Sommige mensen beweren dat het schieten van oorbelgaatjes met een pistool gevaarlijk is, en geven daarom de voorkeur aan piercen. Het wordt erg aangeraden om gaatjes voor oorbellen te laten zetten door een professionele gaatjesprikker. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt en is de kans groter dat men meer te spreken zal zijn over het eindresultaat.

Een oorbel voor iedere gelegenheid

Een speciale gelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Welke oorbellen kies je voor welke gelegenheid? Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende diamantenoorbellen of klassieke oorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het in de meeste gevallen grote en opvallende oorbellen of oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je vaak draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten schieten

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. De meeste meisjes hebben in elk oor één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zitten. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen bij jonge kinderen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden.

Hoe gaat het maken van gaatjes in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Klaar! Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Dezelfde oorbellen, maar dan scherper geprijsd

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen dikwijls voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

De prijs is sterkafhankelijk van het metaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt en de mate van exclusiviteit. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van diamanten. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico allergische reacties van de huid.

Oorbellen via internet kopen heeft allerlei baten ten opzichte van oorbellen zoeken in de handel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in een reeks online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook scherper geprijsd, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet verrekend hoeven worden in de kosten van de oorbellen. Een nadeel van online kopen is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct live kunt bekijken.

 

Soorten oorbellen

Het meest voorkomen zijn oorbellen van edelmetalen, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een diversiteit van vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een groot aantal vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbellen dikwijls hangertjes gehangen , zoals parels, veertjes, hangertjes in een diversiteit van vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een diversiteit van soorten edelstenen.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Velen hebben meerdere gaatjes in de oren. Met 2 gaatjes in allebei de oren en kan men dus 4 oorbellen dragen. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu bij een zogenaamde “constellation piercing” gebruikelijk om groepjes van gaatjes te maken – niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Deze trend is bekend van Brian Keith Thompson. Ook wordt niet alleen de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) of helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Online vind je o.a. oorbellen en oorringen via oorbellen.info. Een divers assortiment van een diverse oorbellen is op meerdere wijzen te doorzoeken. De website geeft een overzicht van diverse juweliers. De prijzen en informatie over de oorbellen staan erbij. Kijk zelf en wellicht dat er een goed set oorbellen voor jou aanwezig is. Op de site is ook meer informatie te vinden over een groot aantal soorten oorbellen, voor als je hier meer of wilt weten.

https://www.oorbellen.info/

Comments are closed.