Redenen voor het dragen van werkbroeken 

Vaak wordt er niet echt over nagedacht waarom er in bepaalde beroepsgroepen speciale werkbroeken, –jassen en –shirts gedragen worden. Het is nu eenmaal zo en iedereen gaat daar gewoon in mee. Maar er zijn natuurlijk wel heel goede redenen voor om hiervoor te kiezen. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk vanwege de herkenbaarheid. Sommige beroepen kennen daarom een speciaal uniform, zodat het altijd meteen duidelijk is dat zij dat beroep uitoefenen. In andere gevallen is het niet zozeer een uniform, als wel een kenmerkende kleding. De herkenbaarheid komt natuurlijk ook naar voren door het gebruik van logo’s op de kledingstukken. 

Veilige werkbroeken 

Een andere reden om voor speciale werkkleding te kiezen, is dat deze vaak beter toegesneden is op de betreffende omstandigheden. Stratenleggers zitten tijdens het werk bijvoorbeeld vaak met hun knieën op de grond, speciale werkbroeken met verstevigde kniestukken zijn in dat soort gevallen absoluut geen overbodige luxe. Daarnaast is het soms ook voor de veiligheid van groot belang dat de werkbroeken en –jassen uitgevoerd zijn in opvallende kleuren. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die een klus aan de weg of vlak naast de weg moeten uitvoeren. Een felle oranje kleur in de kleding zorgt er dan voor dat zij beter door weggebruikers opgemerkt worden en dat er minder snel ongelukken ontstaan. 

 

Eigen logo 

Zoals gezegd kan het handig zijn om uw eigen logo op bijvoorbeeld uw werkbroeken te laten maken. Dit kunt u laten doen door middel van: 

  • zeefdruk 

  • transfer 

  • borduren 

Dit zijn drie zeer verschillende technieken die ook allemaal een iets andere uitstraling hebben. Welke manier van bedrukken voor uw werkbroeken de beste keus is, hangt af van het effect dat u wilt bereiken. Ook het aantal dat u wilt bestellen speelt mee, net als de levensduur van de kleding. 

http://www.bedrijfskledingtotaal.nl/bedrijfskleding-werkkleding/bedrijfskleding-werkbroek

Comments are closed.