Manjaro
Image default
Aanbiedingen

5 Dingen die jij nog niet wist over je elektrische fiets!

De elektrische fiets wint steeds meer aan populariteit en het lijkt wel of tegenwoordig iedereen op een e-bike rondrijdt. Maar er zijn waarschijnlijk een aantal dingen die jij nog niet wist over je elektrische fiets. In deze blogpost bespreken we vijf van die verrassende feiten, van fietsaccu revisie tot aan de invloed van de temperatuur op je e-bike. Lees verder om je kennis over elektrisch fietsen uit te breiden!

Het belang van een fietsaccu revisie

Eén van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets is de accu. Deze zorgt ervoor dat je zonder al te veel inspanning een flinke afstand kunt afleggen. Maar na verloop van tijd kan de capaciteit van je accu afnemen, waardoor je minder lang kunt fietsen op één lading. Gelukkig is er een oplossing: een fietsaccu revisie van fietsaccuspecialist. Hierbij wordt je accu volledig uit elkaar gehaald en worden alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn vervangen. Zo krijgt jouw accu een tweede leven en kun je weer zorgeloos genieten van je elektrische fiets.

Invloed van temperatuur op je elektrische fiets

Naast de leeftijd van je accu, heeft ook de temperatuur invloed op de prestaties van je elektrische fiets. Zo presteert een fietsaccu beter bij een temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius. Bij lagere temperaturen neemt de capaciteit van je accu af, waardoor je minder lang kunt fietsen. Houd hier rekening mee tijdens koude wintermaanden en probeer je accu op kamertemperatuur te laden en te bewaren.

Elektrische fietsen zijn milieuvriendelijk

Met elektrische fietsen draag je bij aan een beter milieu. Elektrische fietsen stoten geen uitlaatgassen uit in tegenstelling tot auto’s. Bovendien is de uitstoot van broeikasgassen bij het opwekken van elektriciteit lager dan bij de verbranding van benzine of diesel. Tot slot helpt het gebruik van elektrische fietsen in de stad ook om de luchtkwaliteit te verbeteren, zeker wanneer meer mensen de e-bike verkiezen boven de auto.

https://www.rebatt.nl/