Manjaro
Image default
Gezondheid

De voordelen van extract van de reishi paddestoel

De voordelen die men kan krijgen van ganoderma of een extract van de reishi paddenstoel zijn legio en het maximale potentieel van deze paddestoel is nog steeds niet ontdekt. Er zijn allerlei soorten paddenstoelen, zoals bijvoorbeeld de shiitake, oyster, de knooppaddestoel en portobello’s, in overvloed verkrijgbaar. Je hebt vast ook al veel over paddenstoel als een kruidenmiddel gehoord.

Misschien weet je alleen niet welke je zou moeten proberen. Dus om het allemaal wat helderder te maken zou het het beste zijn om deze naam en alleen deze naam te onthouden: ganoderma.

Deze soort paddestoel wordt in vele delen van de wereld ook wel reishi genoemd maar de meest voorkomende term die gebruikt wordt met betrekking tot paddestoelextracten is ganoderma. Er zijn al veel studies uitgevoerd met betrekking tot de voordelen die men kan krijgen van deze paddenstoel. Er zijn ook onderzoeken gedaan om te kijken hoe je de beste resultaten van deze paddestoel kunt krijgen.

Er is bekend dat al ongeveer vierduizend jaar geleden in het oude China gebruik werd gemaakt van ganoderma. In die periode werd de Ganoderma lucidum paddenstoel beschouwd als waardevoller dan goud of een schat. Men geloofde dat deze paddestoel alle ziekten en kwalen kon genezen.

Dus besloten de koningen dat ze de enigen waren die het recht hadden om dit soort magisch kruid te gebruiken en dat iedereen die niet koningklijk was en de paddestoel zou gebruiken, gevangen zou worden genomen of zou worden gedood. Stel je voor als dit vandaag de dag nog het geval zou zijn. Dan zou vrijwel iedereen nu bedreigd of gedood worden, toch?

Godzijdank behoort dit tot het verleden en zijn we nu ‘beschaafde’ mensen. Ganoderma plantages kunnen ons verzekeren dat er een continue productie van dit wonderkruid zal zijn en dat iedereen die het nodig heeft het kan kopen en zelf kan gebruiken.

Maar hoe kan het extract van de reishi paddestoel je helpen? Het bekendste effect van de inname van ganoderma kan in verband worden gebracht met voordelen voor het immuunsysteem. Het verhoogt de werking van het immuunsysteem waardoor je minder kwetsbaar bent voor infecties en dergelijke.

Hoewel het nog niet duidelijk is onderzocht, zijn ook veel chronische ziekten die worden verminderd en in sommige gevallen zelfs worden genezen door dit wonderbaarlijke extract. Ik heb het nu niet over de therapeutische effecten, maar wat het extract van de reishi paddestoel je in economische zin kan bieden (zoals het besparen op rekeningen van en bezoeken aan je arts) is meer dan een remedie op zich.

 

Naast de reishi paddenstoel, zijn er nog vele andere “magic mushrooms” die geneeskrachtige werkingen hebben. Lees hier meer over op de blog van https://www.trufflemagic.com/nl.

 

 

 

https://www.trufflemagic.com/nl