Manjaro
Image default
Bedrijven

Dit moet je niet vergeten bij de organisatie van een bouwproject!

Na lang gestudeerd te hebben, heb je kort geleden eindelijk de baan als uitvoerder gekregen. Je weet in grote lijnen wat hierbij komt kijken en hebt ook behoorlijk wat geleerd tijdens je stage. Echter, nu je het project eenmaal zelf moet runnen, kom je er al snel achter dat er toch behoorlijk wat bij komt kijken. Waar je tijdens de stageperiode nauwelijks over na moet denken, moet je nu volledig zelf organiseren. Om je te helpen bij de organisatie van een groot bouwproject, hebben wij dit artikel opgesteld. 

Maak samen met de projectleider en werkvoorbereider een planning

Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt tijdens de uitvoering, is het van belang dat je zorgt voor een goede planning. Om als onervaren uitvoerder tot een goede planning te komen, kan erg lastig zijn. Het is daarom zeer aan te raden om ruim voordat een project begint alvast samen met de projectleider en werkvoorbereider te zitten. Bespreek wat er bij het project komt kijken en zorg ervoor dat je op voorhand bepaalde problemen tackelt. Aangezien een projectleider en een ervaren werkvoorbereider weet wat er ongeveer komt kijken bij een project, is het zeer verstandig om vooraf samen te gaan zitten. Daarnaast is het handig om een aantal bouwtips te lezen.

 

Zorg voor een goede scheiding van het afval

Tijdens een bouwproject heb je al snel te maken met een behoorlijke hoeveelheid afval. Om te voorkomen dat dit in de weg gaat liggen tijdens het project, is het verstandig om een aantal containers te huren. Een bouwcontainer huren kan je eenvoudig via het internet regelen en kost bovendien niet veel geld. Als je ook een container wilt huren voor het oud ijzer, dan is het zeer aan te raden om meerdere bedrijven te bellen. Je krijgt namelijk een behoorlijk bedrag voor oud ijzer en het zou zonde zijn als je niet de juiste prijsafspraken maakt vooraf. 

Maak tussentijdse deadlines

Om de planning te waarborgen, is het bij een bouwproject zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat je gebruikmaakt van tussentijdse deadlines. Als je een tussentijdse deadline niet haalt dan kom je hier ruim op tijd achter zodat je een andere keuze kunt maken. Daarnaast kun je op tijd aan de opdracht doorgeven dat je uit gaat lopen.