Manjaro
Image default
Huishoudelijk

HET KIEZEN VAN EEN GESCHIKTE LED TRAFO VOOR UW LED STRIP VERLICHTING

LED Strips werken op 12V spanning en de stroom die uit het stroomnet komt is 230V AC, met een afzonderlijke eenheid, namelijk een LED-Driver kan deze 230V geconverteerd worden naar 12V.

Wat is een LED-Driver of voeding? Een LED driver, soms aangeduid als een trafo of voeding, is een voeding die de uitgang van de spanning regelt aan de eisen van het apparaat. Deze werken op een vergelijkbare basis als de 12V transformatoren voor MR16 verlichting, de LED-Driver converteert het elektriciteitsnet van 230V AC naar 12V DC.

Welke LED-Driver heb ik nodig? LED trafo’s komen in vele vormen en maten, die niet allemaal geschikt zijn voor uw doeleinden. Bij het kiezen van een driver moet u het volgende overwegen: – Het stopcontact dat u gebruikt. – De wattage van de uw LED strip.

LED transformatoren zijn er in twee soorten; ” LED trafo op stekker” en “LED trafo voor integratie”.

Bij een Transformatoren op stekker sluit de gebruiker de netvoeding via een standaard EU stekker aan en u connecteert de overeenkomstige mannelijke en vrouwelijke DC connectoren.

Transformatoren voor integratie zijn ontworpen voor de meer geavanceerde installaties en kan worden gebruikt direct in uw huishoudelijke netspanning, meestal via een huishoudelijk schakelaar voor een volledig integratie.

Evenals het type, moet u ook kiezen voor voldoende wattage. De grootte van de transformator wordt gemeten in watt en dient te worden afgestemd op de belasting van de 12V led strip.

Voor het berekenen van de belasting van uw strip lichten, dient u de wattage per meter te vermenigvuldigen met het totaal aantal meter dat u van plan bent te gebruiken. Dit kan als volgt worden uitgedrukt:

De wattage per meter x meter = totale energieverbruik (belasting)

Bijvoorbeeld, als u een afstand van 10 meter LED strip gebruikt aan 7.2 watt per meter, zal de hele lading zal worden 10 x 7,2 = 72 watt. In dit specifieke voorbeeld is een 100 watt driver voldoende.

http://www.leds-depot.be/