Manjaro
Image default
Woning en Tuin

Moderne vloerlampen zijn tijdloos

De vloerlamp is namelijk ideaal om een fijne sfeer in je huis te creëren of juist erg functioneel te gebruiken als leeslamp. Er is een erg ruim aanbod aan vloerlampen verkrijgbaar. Denk aan vloerlampen met LED en aan verschillende materialen. Onder meer brons, chroom of kunststof zijn de laatste jaren erg populair geworden. De industriële look doet steeds meer zijn intrede in de Nederlandse huiskamers. De vloerlamp is in die stijl uiteraard een ideaal meubelstuk.

Sfeer Er is een grote variatie in vloerlampen. Bedenk daarom welke functie hij moet vervullen en welke sfeer de vloerlamp in uw huis moet creëren. Zo zijn er hoge en lage vloerlampen en vloerlampen met een kap. Die kap zorgt ervoor dat er slechts een gedeeltelijke lichtbundel uit de lamp komt. Dit is ideaal om een deel van de kamer op te halen en daarmee de nodige sfeer te creëren. Ook kan een vloerlamp er op deze manier voor zorgen dat een saaie witte muur ineens erg sfeervol wordt door het lichtspel dat zich op de muur afspeelt. 

Design Door de prachtige designs van vloerlampen die in de laatste jaren op de markt gekomen zijn, doet de vloerlamp het erg goed als echte blikvanger in huis. Hij geeft dan niet alleen licht, hij is ook nog eens het stralende middelpunt in je kamer. Zet hem niet ergens in een hoekje van de kamer achter de bank, maar zet hem juist prominent in de kamer. 

Kwaliteit Bij het kiezen van de juiste vloerlamp is het erg raadzaam om te kijken naar het uiteindelijk gebruik van de lamp. Als je een grote ruimte wil verlichten, zorg er dan ook voor dat de vloerlamp sterk genoeg is om dit uit te dragen. Het is namelijk erg jammer als de mooie vloerlamp een lichtbundel geeft die niet toereikend is.

 

http://sfeerenlicht.blogspot.nl/2015/05/vloerlampen-voor-mensen-die-van-lezen.html