Manjaro
Image default
Woning en Tuin

Industriële lampen maken elk interieur stoer

Industriële lampen maken van elk interieur een stoere woonomgeving. Het is ook wel aardig dat de speciale manier van verlichten herinneringen oproept. De industriële lampen doen denken aan de goede oude tijd toen de relatief nieuwe industrie nog voor veel mensen werk, en vrijheid betekende.

Gave lampen, maar wel duur.

Echt oude industriële lampen zijn gaaf, maar de prijzen zorgen ervoor dat ze voor de meesten van ons onbetaalbaar worden. Bovendien werden de CE-regels niet toegepast in de tijd dat die lampen geproduceerd werden. Het gebruik van echte, oude industriële lampen is dus gevaarlijk. Moeten we de herinneringen dan maar opbergen in ons geheugen, de oude foto’s bekijken in musea, op briefkaarten en in oude kranten? Nee, dat is niet nodig. Hebt u een woning waarin het oude, industriële erfgoed tot zijn recht komt? Het beeld van de industrie die Nederland en Europa een duw heeft gegeven in de ontwikkeling. Die duw werd als een revolutie omschreven en bracht niet alleen werk, maar ook een stroom aan nieuwe producten, nieuw inkomen voor ons land en de landen om ons heen. Helaas zijn de klassieke industriële lampen bedoeld om veel licht te leveren aan een beperkte ruimte, zoals het bedieningspaneel van een machine. Dat de rest van de machine in een donkere zone lag, dat vond met toen geen probleem. Een dergelijke lamp in uw huiskamer en u hebt een zee van licht, boven de eettafel, en de rest van de kamer is donker.

Dan hangen we er toch twee op.

Dat werkt, gedeeltelijk. Maar de woonruimte zal nog steeds teveel donkere hoeken en schaduwpartijen vertonen. Maar ze zijn op de markt, de nieuwe industriële lampen die voldoen aan hedendaagse veiligheidsnormen. Mooi trendy in felle kleuren en in alle maten. Dat betekend dat ook de maten aangepast zijn aan de moderne woningen. Het zijn dus moderne lampen die sterk doen denken aan de industriële lampen van weleer. Maar met de moderne techniek en de elektronica die we verwachten van onze verlichting.

Ook uw woning op een ouderwetse, industriële manier inrichten?

Nu kunt ook u zelf aan de slag, zonder de gespecialiseerde elektriciens die u nodig zou hebben op oudere industriele lampen om te bouwen voor het gebruik in een moderne woning. Ze zijn ook nier meer beperkt tot de studio woningen met de grote, lichte ruimte, die eigenlijk alleen met veel geluk te vinden zijn. Gewoon uw eigen woning inrichten met de wat grovere, houten en stalen meubelen die u zo mooi vind. Die kapstok uit de twintiger jaren en de scharende bureaulamp passen ook weer goed in de omgeving. Met de moderne, industriële lampen kunt u niet alleen de herinneringen levend houden, maar ook de huiskamer, keuken of slaapkamer goed en adequaat verlichten, net als uw kantoor aan huis.

http://www.lichtxpert.nl