Manjaro
Image default
Onderwijs

Opleiding en werk als projectmedewerker

Een opleiding projectmedewerker kun je bij verschillende opleiders volgen. Ook bij Fabius wordt een dergelijke opleiding gegeven. Omdat veel bedrijven aan diverse projecten werken hebben ze daar medewerkers voor nodig die ondersteuning kunnen bieden aan het projectteam.

Taken van de projectmedewerker

Een project is iedere keer weer anders en dat maakt het werken eraan zeer divers. Als je als projectmedewerker binnen een team werkt ondersteun je vaak de projectmanagers bij het bepalen van de regels en het maken van plannen maar kun je ook de degenen die het project daadwerkelijk tot uitvoering brengen helpen zodat alles goed gaat. Op die manier vormt een projectmedewerker een belangrijke spin in het web die iedereen van het projectteam aan de gang houdt.

Volg een opleiding tot projectmedewerker

Lijkt werken als projectmedewerker je een leuke en uitdagende functie? Dan is het verstandig daarvoor eerst een goede opleiding te volgen. Als je deze met succes afrondt maak je meer kans op het vinden van een baan die bij je past maar doe je tegelijkertijd extra kennis op.

 

Inhoud van de opleiding projectmedewerker

De opleiding tot projectmedewerker kun je op verschillende plaatsen in het land volgen. Welke dit precies zijn vind je op de website van Fabius. Daarbij vind je ook de adresgegevens en wanneer de cursus plaatsvindt. De cursus duurt in totaal een jaar en bestaat uit twee onderdelen waarvoor je apart examen doet. Het eerste onderdeel duurt 9 maanden en is een opleiding tot administratief medewerker. Heb je dit deel met goed gevolg afgelegd dan kun je de vervolgcursus tot projectmedewerker volgen. Dit deel duurt 3 maanden. Beide delen bestaan uit klassikale lessen en je maakt thuis ook opdrachten. Hoeveel tijd je daar aan kwijt bent verschilt per persoon. Voor de klassikale lessen zijn blokken van 3 uur per les uitgetrokken.