Manjaro
Image default
Gezondheid

Ouderdomsvlekken behandelen

 

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken komen zoals de naam al zegt, voor op latere leeftijd. De oorzaak is vaak huidveroudering en blootstelling aan zonlicht. Een ouderdomsvlek is een goedaardige pigmentafwijking. Deze vlekken worden ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd. De vlekken komen voornamelijk voor in het gezicht, rug, hals en handen. Deze plekken komen veel in de zon, en dat is dan ook de reden waarom juist daar de ouderdomsvlekken ontstaan. Het krijgen van levervlekken is heel normaal en de meeste mensen krijgen hier op ten duur mee te maken. Veelal halen we de vlekken weg om cosmetische redenen.

Pigmentvlekken voorkomen

Het is belangrijk om pigmentvlekken te voorkomen. Dit kun je doen door het gebruik van een goede zonnebrandcrème met hoge factor van tenminste 30. Ook kun je een dagcrème gebruiken met hoge spf. Smeer de crème iedere dag op, het liefst vlak voordat je de deur uit gaat.

Hoe verwijder ik ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken zijn huidverkleuringen en deze gaan helaas niet vanzelf weer weg. Er zijn tal van methoden om deze huidverkleuringen te herstellen. De voornaamste effectieve methode is om de ouderdomsvlekken te vervagen. Dit kun je doen met een crème zoals die van Skinlight. Skinlight is gespecialiseerd in huid bleken. Wat neer komt op het egaliseren van pigmentvlekken, donkere oksels en knieholtes, moedervlekken en meer.

 

Ga voor meer informatie over ouderdomsvlekken verwijderen naar onze website.