Manjaro
Image default
Gezondheid

Snel en gemakkelijk ouderdomsvlekken verwijderen

Snel en gemakkelijk ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekjes die ontstaan op de huid. Deze vlekken ontstaan voornamelijk op het gezicht en op de handen, omdat deze lichaamsdelen het meest blootgesteld worden aan zonlicht. Ouderdomsvlekken zijn niet schadelijk, maar de drager kan deze als niet mooi ervaren.

Ouderdomsvlekken eenvoudig verwijderen

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken zijn pigmentophopingen die door de jaren heen zijn ontstaan. Pigment is een bruine kleurstof die door de aanmaak van melanine ontstaat. Zonlicht is een belangrijke factor in het aanmaken van deze lichaamseigen stof. Daarnaast spelen huidveroudering, ontstekingen aan de huid, hormonale schommelingen en littekenweefsel een belangrijke rol in de vorming van ouderdomsvlekken. Ook heeft genetische aanleg voor een groot deel invloed op het ontstaan van de vlekken. Deze pigmentvlekken dienen om huidweefsel te beschermen tegen schadelijke zonnestralen, maar zijn vaak niet gewenst.

Ouderdomsvlekken verwijderen

Er zijn klinieken die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van ouderdomsvlekken. Deze klinieken bieden chemische peelings en diverse laserbehandelingen aan. Deze behandelmethodes zijn vrij kostbaar en niet geheel pijnloos. Daarnaast heb je meerdere behandelingen nodig om een goed resultaat te behalen. Het smeren met een pigmentcrème lijkt een aannemelijk alternatief. Smeren met een goede pigmentcrème is pijnloos en je kunt er gewoon voor thuisblijven. Niet alle pigment crèmes zijn even betrouwbaar. Er zijn crèmes op de markt die huidirritatie veroorzaken en schadelijk kunnen zijn voor een gezonde huid. Skinlight is een voorbeeld van een pigmentcrème die vrij is van schadelijke stoffen en door elk huidtype probleemloos kan worden gebruikt. Het verwijderd eenvoudig ouderdomsvlekken en andere oneffenheden.