Manjaro
Image default
Woning en Tuin

Wat is de beste isolerende raambekleding?

Nu de koude wintermaanden naderen, is het zinvol om na te denken over de beste manier om  het huis te isoleren. Met de juiste raambekleding houdt u de warmte in huis. Of u nu enkel of dubbel glas heeft, raambekleding zorgt ervoor dat u flink kunt besparen op uw nutsvoorzieningen. Kies je  voor goede raambekleding, dan dalen de energiekosten. Het gebruik van gordijnen of andere raamdecoraties kan de energiebesparing tijdens de wintermaanden aanzienlijk verhogen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het kiezen van de juiste isolerende raambekleding is voor velen een lastige keuze, daarom helpen wij bij het beantwoorden van de vraag:

Aangename temperaturen met een isolerende raamdecoratie

Een isolerende gordijnen of andere raamdecoratie die voor het raam wordt gehangen, maakt de woning een stuk comfortabeler. Dit komt vooral omdat de stof van de gordijnen opwarmt als het glas van de ramen. Het houdt de warmte in huis. Daarom worden ze ook wel vorstbestendige gordijnen genoemd. Een ander voordeel van een raambekleding is dat het de tocht in huis vermindert. Hierdoor hoeft de oven niet per se zo hoog te zijn als normaal.

Wat is de beste isolerende raambekleding

In principe zijn alle raambekledingen isolerend. Iets is altijd beter dan niets! Sommige producten hebben echter een hogere isolatiewaarde dan andere. De drie meest populaire versies staan ​​hieronder vermeld. In volgorde van isolatiewaarden. Om goed geïsoleerd de winter in te gaan, moet je  de juiste gordijnen kiezen. een ruime keuze aan gordijnen. Sommige gordijnen hebben echter  betere isolerende eigenschappen dan andere. De beste raambekleding voor de wintermaanden zijn:

  1. Blackout 100% verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding-u-profielen
  2. Blackout verduisterende gordijnen
  3. Plisségordijnen

 

Isolatie

Geen enkele raamdecoratie is hetzelfde. Dit is ook terug te zien in de isolerende raambekleding. Daarom kan de mate van isolatie variëren van decoratie tot decoratie. De besparing op energiekosten kan oplopen tot meer dan 150 euro per jaar. Om de kamer goed te isoleren, moet je een raamdecoratie kiezen die het hele raam bedekt. Uiteraard is de mate van isolatie ook afhankelijk van het type vensterglas.