Manjaro
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste hondenriemen?

Wat zijn de beste hondenriemen?

Net als ieder mens is ook iedere hond uniek – dus de beste hondenriemen voor uw hond hangen af van zijn behoeften. De grootte en het ras van uw hond zijn belangrijk om in gedachten te houden bij het kopen van een riem. Grote en kleine honden hebben verschillende lichaamstypen, krachtniveaus en gedragingen die de lengte en het materiaal van de riem kunnen bepalen.

Welke riem u kiest, hangt ook af van de leeftijd en het gedrag van uw hond. Als uw hond bijvoorbeeld nog in de beginfase van de hondentraining zit, kan hij baat hebben bij een kortere hondenriem van duurzaam nylon. Of misschien hebt u een obsessieve kauwer die een zware hondenriem nodig heeft die niet rafelt.

Wat de reden ook is, er zijn veel factoren die een rol spelen bij de aanschaf van een hoogwaardige riem. Laten we het nu eens hebben over de verschillende soorten hondenriemen op de markt, de voor- en nadelen van elk en welke volgens ons de beste zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een intrekbare hondenriem?

Een van de grootste vragen onder hondenbezitters is of ze al dan niet een intrekbare riem moeten gebruiken. Laten we het gesprek over merk en materiaal even terzijde schuiven en het hebben over de voor- en nadelen van oprolbare riemen.

Als u nieuw bent in de hondenwereld, een intrekbare riem is precies zoals het klinkt – de riem wordt uit- en ingetrokken terwijl uw hond loopt. Hij bestaat meestal uit een gewatteerd handvat waar een lange lijn in past, en een knop op het handvat die de lijn op de gewenste lengte vastzet. Het lijkt veel op een intrekbaar meetlint.

Voordelen:

  • Deze zijn ideaal om uw pup in een openbare ruimte zijn behoefte te laten doen. Intrekbare hondenriemen hebben een veel groter bereik dan een gewone riem, en het beweegt met uw hond mee als hij beweegt.
  • Er zit een “stop”-knop op het handvat die de verlenging van de riem stopt wanneer u erop drukt.

Nadelen:

  • Intrekbare hondenriemen leren honden dat zij mogen beslissen waar ze heen gaan en hoe ver en snel ze lopen, omdat ze zoveel bereik hebben. Het is zeker niet nuttig voor de lijntraining.
  • Intrekbare hondenriemen kunnen verstrikt raken rond stilstaande voorwerpen, mensen en uw benen vanwege de grote reikwijdte.
  • Hoewel het een comfortabel handvat kan zijn, is het moeilijk om een oprolbare riem vast te houden en kan hij gemakkelijk vallen als uw hond trekt of rent.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mijn vrienden en ik erg gefrustreerd en zelfs gewond zijn geraakt door het gebruik van een oprolbare riem voor wandelingen. Ik raad aan een oprolbare riem alleen te gebruiken in situaties waarin u uw hond aan de lijn moet houden terwijl hij naar het toilet gaat of wanneer u een potje traint in een klein gebied.

Wat is een touwlijn?

De beste hondenriemen worden meestal sterk aanbevolen, zodat u zich kunt afvragen: “Waarom zijn touwriemen beter?”. Touwriemen zijn meestal rond in plaats van plat en zijn zeer duurzaam. Dit is een bijzonder goede riem voor trekkers, grote rassen of actieve pups die graag samen met u wandelen of joggen. Touwriemen zijn er in verschillende lengtes, maar gaan meestal tot 6 meter, waardoor uw hond leert met u mee te lopen en een warboel wordt voorkomen.

Wat is de beste riem voor het uitlaten van een hond?

Sommige hondenriemen zijn beter dan andere, afhankelijk van de situatie. Sommige zijn bijvoorbeeld functioneel beter voor bepaalde buitenactiviteiten of training, terwijl andere misschien gewoon beter passen bij uw stijlvoorkeuren – het hangt er gewoon vanaf wat u zoekt. Een anti trektuig kan handig zijn als u een hond heeft die veel trekt. Bij twijfel kunt u altijd uw hondentrainer of dierenarts om advies vragen. 

Waarom haten hondentrainers intrekbare riemen?

Intrekbare riemen zijn controversieel onder dierenartsen omdat de riem moeilijk te controleren is en verwondingen kan veroorzaken bij zowel mensen als huisdieren, van geamputeerde vingers tot verstrengeling met andere honden en verkeersongevallen. Intrekbare riemen zijn ook moeilijk te gebruiken en te controleren, vooral op drukke trottoirs. En ze kunnen slechte gewoonten aanleren – honden die trekken aan een oprolbaar model worden vaak door hun baasjes beloond met meer lijn, waardoor ze weten dat trekken goed is.

Koop hondenmanden voor uw honden!