Manjaro
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een rij coniferen verwijderen?

Een rij coniferen verwijderen kan op verschillende manieren. Het is dan ook aan te raden om vooraf goed te bedenken op welke manier u de rij coniferen wilt verwijderen, hoe u de coniferen wilt laten afvoeren of hoe u de coniferen wilt verwerken. In sommige gevallen wordt de methode waarmee de rij coniferen verwijderd kan worden beperkt door externe omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan beperkte ruimte of een tuin die niet voorzien is van een achterom waardoor er geen graafmachine en geen stobbenfrees het terrein kan betreden.

De drie meest gebruikte manieren om een rij coniferen te verwijderen

Globaal gezien kunnen er drie methoden toegepast worden om de coniferen te verwijderen. Deze drie methoden zullen wij hieronder toelichten. Per methode bespreken wij ook de voor- en de nadelen en wanneer u een bepaalde methode wel of niet in kan zetten. Op die manier kunt u voor uzelf besluiten op welke manier u de rij coniferen het beste kunt laten verwijderen. Daarbij willen wij graag de opmerking maken dat u het verwijderen van een rij coniferen het beste aan een bedrijf zoals een hoveniersbedrijf, een boomverzorgingsbedrijf of een tuinman kunt uitbesteden. Coniferen laten zich niet zomaar verwijderen. Het is een complexe klus waar flink wat tijd in gaat zitten.

De eerste methode om een rij coniferen te verwijderen

Allereerst bespreken we de methode voor het verwijderen van coniferen met een stobbenfrees. Met een stobbenfrees een rij coniferen verwijderen heeft als groot voordeel dat ook meteen de stronken en de wortels verwijderd worden. Het is een zeer efficiënte en snelle methode om de coniferen te verwijderen. Daarbij is het een relatief goedkope methode. Het eventuele voorwerk zou u bij deze methode zelf kunnen uitvoeren. Zo kunt u de coniferen tot ongeveer een halve meter boven de grond omzagen. Een hoveniersbedrijf zal de laatste stap voor u uitvoeren. Overigens is het niet noodzakelijk om de coniferen van te voren deels om te zagen.

De tweede methode om een rij coniferen te verwijderen

De tweede methode om een rij coniferen te verwijderen is het verwijderen van de coniferen door deze uit te graven. Het uitgraven van de coniferen kan op twee manieren gedaan worden. Met de hand of met een graafmachine. Met een graafmachine werkt natuurlijk een stuk sneller, maar soms is er door gebruik aan ruimte of het ontbreken van een doorgang voor de graafmachine geen andere mogelijkheid en zullen de coniferen met de hand uitgegraven moeten worden. In dat geval is deze methode zeer tijdrovend en kunnen de kosten flink in de papieren lopen wanneer u de werkzaamheden uitbesteed.

De derde methode om een rij coniferen te verwijderen

De derde en meteen de laatste methode om een rij coniferen te verwijderen is het verwijderen van de coniferen door deze met behulp van een voertuig uit de grond te trekken. De coniferen worden dan met wortels en al uit de grond getrokken. Deze methode heeft als risico dat het touw, de kabel of de stam van de coniferen breekt waardoor deze alsnog met de hand verwijderd moet worden. Daarbij is er flink wat ruimte nodig om deze methode toe te passen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl