Manjaro
Image default
Sport

Wout van Aert: de Belgische toprenner die de wereld verovert

Wout van Aert, geboren op 15 september 1994 in Herentals, is zonder twijfel een van de beste wielrenners van België en de wereld. Zijn professionele carrière begon in 2014 als veldrijder, maar inmiddels heeft hij zich ook bewezen in het wielrennen. Van Aert is een allrounder die zowel in de klassiekers als in de rittenkoersen kan uitblinken.

 

In zijn beginjaren als veldrijder wist Van Aert al snel grote successen te behalen. Hij werd voor het eerst Belgisch kampioen in 2016 en sindsdien heeft hij deze titel nog drie keer weten te veroveren. Ook op internationaal niveau heeft hij indruk gemaakt met drie wereldtitels bij de elite, waarvan de laatste in 2020 in het Zwitserse Dübendorf. Van Aert bewijst keer op keer dat hij niet alleen snel is, maar ook een uitstekende techniek heeft op de fiets.

 

Naast zijn prestaties in het veldrijden heeft Van Aert zich sinds 2018 ook toegelegd op het wegwielrennen. In zijn eerste seizoen bij het Nederlandse Team Jumbo-Visma wist hij meteen de Amstel Gold Race te winnen. Ook in de Tour de France van dat jaar liet hij zich zien met een overwinning in de zware bergetappe naar Albi. In 2019 en 2020 won hij opnieuw een etappe in de Tour en behaalde hij meerdere podiumplaatsen in klassiekers als Milaan-San Remo, Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.

 

Het is indrukwekkend hoe Van Aert zich zo snel heeft weten te ontwikkelen als wegrenner. Zijn kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit maken hem een geduchte concurrent voor elke renner. Maar wat hem wellicht nog meer onderscheidt van anderen, is zijn veelzijdigheid. Van Aert kan zowel uit de voeten op vlak terrein als in de bergen, hij kan zowel uit een kopgroep als in een sprint winnen en ook in het tijdrijden is hij sterk.

 

Een ander aspect dat Van Aert tot een bijzondere renner maakt, is zijn mentaliteit. Hij geeft nooit op en blijft altijd vechten tot de finishlijn. Zelfs als hij niet wint, laat hij zich van zijn beste kant zien en blijft hij positief. Dat maakt hem niet alleen een voorbeeld voor jongere renners, maar ook een geliefde persoonlijkheid in de wielerwereld.

 

Wat de toekomst voor Van Aert in petto heeft, is nog onzeker. Maar één ding is zeker: hij heeft al veel bereikt en heeft nog steeds de potentie om verder te groeien als renner. Zijn doelen voor 2021 zijn onder meer de Olympische Spelen in Tokio, waar hij zal uitkomen in zowel de wegrit als het tijdrijden, en opnieuw schitteren in de klassiekers en de Tour de France. Het belooft een spannend seizoen te worden vol met uitdagingen en kansen.

 

Wout van Aert is een van de grootste wielertalenten die België ooit heeft voortgebracht. Hij laat zien dat je als allrounder zowel in het veldrijden als op de weg succesvol kunt zijn. Met zijn krachtige prestaties en positieve instelling is hij een voorbeeld voor velen en een renner om in de gaten te houden. Wij kunnen niet wachten om te zien wat hij nog meer in petto heeft.

 

https://www.wielernieuws.be/renners/wout-van-aert