Manjaro
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over private equity

Alles wat je moet weten over private equity

 

Misschien heeft u wel eens van private equity gehoord. Private equity is letterlijk privaat vermogen. Hiermee wordt een groep beleggers en investeerders bedoelt die buiten de aandelenbeurs zich in bedrijven participeren. Ben je benieuwd of dit iets voor u is? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Wat doen private-equityfirma’s? 

Private equity loopt via een private-equityfirma. Deze bedrijven verzamelen vermogende families, particuliere beleggers, fondsen en banken voor een investering. Als deze mensen besluiten hun vermogen te investeren, regelt de private-equityfirma dat deze investering terecht komt bij niet-beursgenoteerde bedrijven. Als deze bedrijven hun participaties weer verkocht hebben, krijgt de investeerder zijn aandeel tegen de huidige marktprijs terug. 

 

De voordelen 

Als onderneming is het van belang om kapitaal te hebben om te kunnen investeren. Alleen door te investeren kan een bedrijf verder groeien. Als het om een risicovolle investering gaat is de kans groot dat de bank geen geld beschikbaar wil stellen. Het is dan een goede oplossing om een deel van het bedrijf te verkopen aan private equity. Het voordeel is dat het bedrijf de aandelen weer terug kunt kopen tegen de marktprijs. Het andere voordeel is dat het eigen vermogen blijft en het bedrijf daardoor aanspraak kan maken op andere financieringsmogelijkheden. 

 

Is het een match?

Bij een private-equityfirma zoeken ze naar de perfecte match tussen bedrijven en investeerders. Het is belangrijk dat er een match is, omdat bedrijven een deel verkopen. Ook voor de investeerder is het belangrijk om erachter te staan, omdat het om hun eigen vermogen gaat. Deze firma’s hebben vaak aandelen in tientallen ondernemingen, waardoor ze over een enorm netwerk beschikken.  

 

Overname via private equity

Als een bedrijf investeerders heeft via een private equity en de directeur van een bedrijf besluit om uit het bedrijf te stappen, dan is dit eenvoudig te regelen. Een private equitypartij draagt dan een MBI-er aan om een Buy-In tot stand te brengen. Een MBI-er is een externe manager die het bedrijf overneemt. 

 

Laat u adviseren 

Bent u enthousiast over private equity en hebt u interesse om te investeren in een bedrijf? Of wilt u er juist gebruik maken, omdat u in uw bedrijf wilt investeren? Neem dan een kijkje op de website van Marktlink. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsovernames en weten alles over het kopen en verkopen van bedrijven. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op en laat u adviseren over de mogelijkheden. 

 

https://www.marktlink.com/be/