Manjaro
Image default
Gezondheid

Burn-out op het werk en de Bedrijfswereld

Wie zou kunnen ontkennen dat we op het werk constant onder stress staan? Tot ongeveer anderhalf decennium geleden hoorden we bijna niets over burn-out op het werk. Het onrustwekkende tempo waarmee burn-out op het werk toeneemt, heeft niet enkel het bedrijfsleven wakker geschud en kennis laten maken met de ziekte, maar heeft hen er ook toe gedreven om remediërende maatregelen te nemen om ermee om te gaan.

Bezig zijn met burn-out op het werk begint met werkomstandigheden op kantoor. De arbeidsomgeving moet mensvriendelijker worden, zodat de werknemers niet die constante werkdruk voelen. Als het om deadlines gaat , wordt er veel energie gevraagd van zowel het individu als van het team. Dergelijke logische eisen leiden normaal gesproken tot spanningen, en zo geleidelijk aan naar een burn-out die met dit werk te maken heeft. In een werkomgeving waar collectieve en individuele arbeid constant onder spanning staat om toch maar te presteren, worden individuele loopbanen en de gezondheid ernstig aangetast.

Symptomen van burn-out op het werk

· Een constant gevoel van lusteloosheid en vermoeidheid

· Frequente aanvallen van vergeetachtigheid

· Geen zin om op te staan ‘s morgens

· Een onverklaarbare woede en prikkelbaarheid

· Zijn geduld verliezen bij onbeduidende zaken

· De controle verliezen over zaken thuis en op het werk.

· Voortdurend onder stress staan

· Een gebrek aan initiatief nemen gekoppeld aan een voortdurende loomheid 

· Het bevragen van je loopbaan en geen besluit kunnen nemen

· Wat er leeft meemaken zonder veel aandacht voor persoonlijke en team doeleinden.

· Lijden aan constante of regelmatige aanvallen van hoofdpijn, borstpijn , en/of hoge bloeddruk.

· Een gevoel van volledige hulpeloosheid.

Als iemand drie of meer van bovenstaande symptomen aanhoudend vertoont, bestaat er veel kans dat hij of zij op weg is naar een ernstige burn-out op het werk.

De uitweg

De stress verpulvert je energie. Mensen die veel stress hebben of lijden aan een burn-out hebben nog weinig energie in hun lichaam. Hoe kan men nu verwachten dat mensen met weinig vitaliteit zich inzetten om de doelen van bepaalde organisaties te bereiken? Geen enkele organisatie die heeft geïnvesteerd in de opleiding en teambuilding van haar personeel, kan het zich veroorloven om mensen te verliezen door stress en burn-out.

De oplossing is te vinden in het opbouwen van een hoog niveau aan energie en vitaliteit bij de individuele werknemer, wat men kan bereiken door energie-opbouwende processen die al duizenden jaren geleden door mensen van die tijd werden verspreid. Mensen die een burn-out hadden, vertoonden in een korte tijdspanne een volledige ommezwaai, nadat ze de technieken voor heropbouw van hun energie en vitaliteit hadden gevolgd, omdat deze gemakkelijk te leren en in praktijk te brengen zijn.

Heb je het gevoel dat je aan burn-out lijdt en wil je een overspannen behandeling aangaan om de achterliggende oorzaken te achterhalen en te bestrijden? Kijk dan eens op onze website voor de burnout test en/of achterhaal meer informatie betreffende de juiste behandeling.

 

 

https://burnoutmonitor.nl/