Manjaro
Image default
Vakantie

De leukste activiteiten en belevenissen in Bologna

Als je in Italië bent en je hebt wat tijd over, dan zijn er veel plaatsen die je kan bezoeken. Bologna is een stad die veel te bieden heeft tijdens je reis. Het is ook de hoofdstad van Noord-Italië.

Een aanrader wanneer je in Italië bent, is dat je een auto huurt bij één van de autoverhuurdiensten. Niet alleen omdat je met een huurauto overal kan komen, maar ook omdat je veel geld bespaart. Zeker als je voor het boeken de verschillende autoverhuurbedrijven vergelijkt, lees meer op AutoItaly.nl. Probeer het rijden in de stad tot een minimum te beperken, omdat de verkeerssituatie vrij ingewikkeld is.

Bezienswaardigheden in Bologna:

Bologna is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Hier zijn een paar van de beste plekjes om te bezoeken en activiteiten die je kan beleven in Bologna.

Piazza Maggiore

Deze piazza ligt in het centrum van de stad en is één van de belangrijkste historische plaatsen van Bologna. Dit bijzondere plein geeft je de gelegenheid om de architectuur en de geschiedenis van Bologna te ontdekken. Sommige plaatsen die je vanuit hier makkelijk kan bezoeken zijn:

Niet alleen kan je al deze fantastische plaatsen bezoeken, je kan ook genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd in één van de restaurants in Porticos. En met een beetje geluk is er tijdens je bezoek een concert of een cultureel evenement gaande.

San Petronio

Een monumentale kerk die bekend staat om haar omvang en verbazingwekkende architectuur. Deze historische kerk werd gebouwd tussen 1388 en 1479. Het interessante aan deze kerk is dat de bouw nooit is voltooid en dat de voorgevel nog steeds niet erg aantrekkelijk is.

Niettemin kan je op de benedenverdieping prachtig gedetailleerde marmeren stenen aantreffen, terwijl het bovenste gedeelte bestaat uit kale bakstenen die een historische sfeer oproepen.

De Nationale Galerij van Bologna

Deze prachtige galerij bevat vele kunstvoorwerpen en kunstwerken die verband houden met Bologna en de Emiliaanse regio. Wat de galerij nog unieker maakt, is dat er vele schilderijen hangen die uit de 13e eeuw tot de 18e eeuw komen. Een groot voordeel van een bezoek aan deze galerij is zijn locatie, namelijk vlak bij het centrum van de stad.

Monte Della Guardia

Als je even aan de stadsdrukte wil ontsnappen en wil genieten van wat natuur, dan is deze plaats ideaal. De heuvel ligt op 300 meter hoogte en als je eenmaal boven bent, zal je kunnen genieten van een betoverend uitzicht over Bologna en zijn omgeving.

Conclusie

Bologna is één van de beste steden om te bezoeken in Italië en heeft veel te bieden. Als je je reis nog aangenamer wil maken, zorg er dan voor dat je een auto huurt en vergeet niet om eerst de autoverhuurdiensten te vergelijking. Met een huurauto reizen is niet alleen goedkoper dan met de taxi, je blijft ook bespaart van de frustraties die je vaak ervaart als je het openbaar vervoer neemt. Het huren van een auto in Italië zal je reiservaring leuker maken en je zal meer ontdekken. Het is goedkoop om een auto te huren en er zijn veel bedrijven die echt geweldige aanbiedingen hebben.

https://www.autoitaly.nl/