Manjaro
Image default
Gezondheid

De werking van botox en fillers

Iedereen heeft er wel al eens over gehoord: botox en fillers. Daarnaast, zijn er ook steeds meer mensen die iemand kennen die een botox behandeling heeft ondergaan of er zelf een hebben laten doen. Niets nieuws meer op de markt dus. Toch zijn er voor veel mensen nog veel onduidelijkheden en onwetendheden als het op deze cosmetische middelen aankomt en waarover ze gebruikt kunnen worden. Daarom kan je hier meer informatie lezen over de werking van botox en fillers.

Zowel botox en fillers zijn injectables, maar toch is er een verschil tussen deze twee stoffen. Botox is eigenlijk een merknaam van de stof Botulinetoxine, een eiwit dat natuurlijk geproduceerd word door een bacterie. Het gebruik van dit botulinetoxine is bekend in de cosmetica omdat het sterk verdund geïnjecteerd wordt in de gezichtsspieren die verantwoordelijk zijn voor onze mimiek. Dan blokkeert de stof de prikkeloverdracht tussen de zenuwen en de spieren waardoor de werking van de spieren afneemt of stopt. Dat maakt dat de spieren kunnen ontspannen en minder bewegen, zo gaan rimpels vervagen. 

Fillers, de naam van deze stof geeft al een beetje weg wat ze doet. Fillers worden namelijk gebruikt om het volumeverlies onder de huid te herstellen en zo rimpeltjes ‘op te vullen’. Bij het ouder worden neemt het steunweefsel dat verantwoordelijk is voor een gladde en stevige huid af. Dan kunnen fillers gebruikt worden om de rimpels en huidplooien die daardoor ontstaan op te vullen of worden de fillers in wangen of lippen ingebracht om opnieuw volume te geven. Hyaluronzuur is de werkende stof in fillers, het is een lichaamseigen stof hierdoor is de kans op een allergische reactie erg miniem. 

Zowel botox als fillers kunnen enkel voor een tijdelijke behandeling zorgen. De werking van botulinetoxine en hyaluronzuur houdt drie tot vier maanden aan, hierna is er een herhalingsbehandeling nodig.

https://faceland.nl/