Manjaro
Image default
Auto

Een auto kopen of een auto leasen?

Het kan soms een lastige afweging zijn om te bepalen wat beter is, een auto kopen of een auto leasen. Beide opties hebben natuurlijk zo hun eigen voor- en nadelen. Het is ook erg afhankelijk van je eigen financiële positie en je baan of het leasen van een auto voordeliger is dan het kopen van een auto. Verder is het kopen van een auto in veel gevallen gunstiger omdat het dan echt je eigen auto is. In deze tekst zal bekeken worden of een Citroen Berlingo leasen voordeliger is dan een Citroen Berlingo kopen.

De Citroen Berlingo  

als lease- of koopauto Het leasen van een Citroen heeft natuurlijk als voordeel dat je maandlasten lager zijn ten opzichte van de maandlasten die je zult hebben als dezelfde Citroen koopt. Verder is er de kwestie van garantie. Als je de Citroen least, dan heb je de hele leaseperiode door garantie. Daar staat dan wel tegenover dat je de auto zelf goed moet onderhouden. Als het je eigen Citroen is dan is het je eigen zaak hoe goed je je auto onderhoudt. Het kopen van een Citroen Berlingo is in dit geval dus gunstiger als je niet van plan bent je auto goed te onderhouden.

De overige voordelen en nadelen van het leasen van een auto

Er zijn nog meer punten te benoemen die ofwel in het voordeel zijn van een auto kopen of in het voordeel van een auto leasen. Zo heb je geen druk op het aantal kilometers wat je maakt als je een auto koopt. Aan de andere kant hoef je je bij schade niet om verzekeringen te bekommeren als je een auto least. Voor beide opties valt dus veel te zeggen en er niet echt een doorslaggevend argument te geven in het voordeel van de ene of de andere optie.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen