Manjaro
Image default
Woning en Tuin

Een lekkage oplossen

Vermoed u een lekkage in huis? U komt niet zo snel van een lekkage af als u geen actie onderneemt, sterker nog dit kan tot torenhoge koster volgen. Direct actie ondernemen is dan ook ten zeerste aangeraden. Er zijn super veel oplossingen om een lekkage zelf op te lossen. U hoeft niet over superdure apparaten en hulpmiddelen te beschikken, want een lekkage oplossen kan ook zonder speciale gereedschap en speciale kennis. Maar iets meer informatie kan bij het verhelpen van een lekkage van pas komen.

Welke lekkages kennen we?

Een lekkage kan zich overal opdoen waar water is, zoals in een waterleiding. Tevens is dit ook het meest voorkomende samen met als vervolger een dak lekkage. Een lekkage kan zich op moeilijke plekken bevinden, zoals waterleidingen waar u bijna niet bij kunt. Ook in de sanitaire voorzieningen zoals het toilet en de badkamer worden veel lekkages ontdekt.

Een lekkage kunt u ook wel herkennen aan een druppelend geluid, dit is een waterdruppel die ontsnapt via de lekkage. Ook kunt u een lekkage herkennen via een vochtige plek, bijvoorbeeld een vochtige plek op uw muur.

Hoe kunt u een lekkage voorkomen?

Een lekkage kunt u best gemakkelijk voorkomen, zoals de kitranden in de gaten houden. Ziet u een scheur in de kitnaad? Dan kunt u de kitnaad het beste verwijderen en een geheel nieuwe kit rand aanbrengen, het aanbrengen van een kit rand kan even duren maar u heeft gegarandeerd succes. U voorkomt de lekkage en u bent de lekkage tevens een stap voor.

Een boosdoener van een lekkage kan zich buiten uw huis bevinden. Loopt u eens een rondje langs uw huis en bekijk of er toevallig bomen met lange takken vlak langs uw woning hangen? Een grote tak kan tijdens een storm scheuren en uw dak raken, een sterke kans is dat schade als vervolg is. Een goede aanrader is dus ook om de takken te knippen die schade kunnen doen, doet u dit in een gedeelde tuin? Vraag uw buren ook om toestemming.

Hoe kunt u de lekkage verhelpen?

Een lekkage kan op vele manieren verholpen worden, wees niet geneigd zoals vele mensen om direct een loodgieter in te schakelen. Natuurlijk snapt iedereen dat loodgieters vakmannen zijn, maar u kunt het zelf ook altijd proberen. Zoals Johan Cruijff zei, niet geschoten is altijd mis.

Een druppelende douche als voorbeeld is een van de meest voorkomende sanitaire lekkages. Een druppelende douche, kunt u verhelpen door als eerste stap de hoofdkraan af te sluiten. Anders kunt u een zwembad verwachten. Voordat u de douchekop vervangt heeft u een nieuwe nodig, bezoek daarom de plaatselijke bouwmarkt voor een nieuwe douchekop. Zorg ook dat de pakkingen die bij de douchekop meekomen goed geplaatst worden, dit is van uiterst belang! Zorg dat u linksom draait tijdens het ontkoppelen en rechtsom draait wanneer u de douchekop aansluit. U kunt dit stappenplan ook gebruiken voor de kraan!

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/