Manjaro
Image default
Beauty en verzorging

Gekke kersttradities over de hele wereld.

Iedereen heeft zo zijn eigenkersttraditie in de familie. Met kerst in het speciaal zijn er voor veel mensen een heleboel tradities. Veel mensen houden een kerst sweater wedstrijd. Sommige gezinnen of families hebben meer dan één traditie die ze volgen, en andere families hebben er wat minder. In dit artikel ga ik het hebben over de meest bizarre kersttradities ter wereld. 

In Zwitserland jagen ze de kerstman op. Voor 2 uur lang rennen ze achter de kerstman aan en jagen op hem door de hele stad. Vaak met een 2,5 meter lange zweep. 

In Oostenrijk zijn alle kinderen bang voor Krampus, de slechte vijand van de kerstman die kinderen straft als ze niet lief zijn geweest.  

In zweden wordt er elk jaar een grote rieten geit opgezet om de feestdagen te vieren. Hij wordt verder niet aangestoken. Het is puur decoratie. 

In Wales hebben ze de zogenaamde grey mare rituelen. Hierbij lopen mensen door de straten terwijl ze kerstliedjes zingen.. Met een paardenschedel op hun hoofd. 

In Duitsland hebben ze wel een erg rare traditie. Het eerste kind die de verstopte augurk in de kerstboom kan vinden, krijgt een klein cadeautje… en een augurk. 

In Noorwegen is het niet echt kerst als je je bezems niet verstopt op kerstavond. Je kan er natuurlijk voor kiezen om dit niet te doen, maar volgens de Noorwegers is er een grote kans dat de heksen je bezems komen stelen. 

In Finland slaap je tijdens de kerst op de grond. Dit doen ze zodat de doden in jouw bed kunnen slapen. 

In Tsjechië gaan vrijgezelle vrouwen met hun rug naar de deur op de veranda staan en gooien een schoen over hun schouder. Als de schoen naar de deur wijst weten ze dat ze snel zullen trouwen. 

Laten wij het toch maar bij een grappige kersttrui houden…. 

http://www.uglyxmas.nl