Manjaro
Image default
Dienstverlening

Heeft u een echtscheidingsadvocaat?

Het inhuren van één echtscheidingsadvocaat is al duur genoeg, laat staan als u er twee moet inhuren, toch? In omstreden en zeer gecompliceerde echtscheidingen kunt u de hulp van een andere advocaat nodig hebben. Maar elke zaak is echter uniek. Er zijn echter ook enkele gevallen waarin u kunt afzien van de hulp van een familierechtadvocaat of een echtscheidingsadvocaat.

Wanneer heeft u een echtscheidingsadvocaat nodig?

Als de scheiding verre van minnelijk gaat en gerechtelijke hoorzittingen waarschijnlijk onvermijdelijk zijn, dan zult u een goede echtscheidingsadvocaat nodig hebben om u bij te staan. Maar zelfs als er een mogelijkheid is om de echtscheiding te regelen zonder de gang naar de rechtbank kunnen advocaten nodig zijn, vooral als er veel geregeld moet worden. Advocaten komen meestal in beeld wanneer de wederhelft tegen de echtscheiding is en onderhandelingen over een oplossing nodig zijn. Dit kan gaan over de voogdij, de kinderbijslag, de alimentatie, de verdeling van de schulden en de toewijzing van de echtelijke woning (dit kan ook een bedrijf betreffen).

Paren die kinderen hebben bijna altijd een advocaat nodig voor de voogdij en alimentatie. Zelfs als er geen kinderen betrokken zijn, zal alimentatie een probleem zijn, vooral als een van beiden niet kan werken of ongeschoold is.

Elke keer dat er een meningsverschil tussen de twee partijen ontstaat als gevolg van deze factoren, zou een echtscheidingsadvocaat van pas kunnen komen. Als u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd en de andere partij weigert om mee te werken, heeft u ook een advocaat nodig.

Wanneer heeft u geen echtscheidingsadvocaat nodig?

U heeft waarschijnlijk geen echtscheidingsadvocaat nodig als u en uw echtgenoot het volledig eens zijn met de echtscheiding en de schikking. Dit geldt voor veel paren die voor een kortere periode getrouwd zijn geweest, geen kinderen hebben en nauwelijks eigendommen hebben om te verdelen. In zulke gevallen kan een echtscheiding heel eenvoudig, duidelijk en snel geregeld worden. De sleutelwoorden hier zijn onomstreden en minnelijk. Normaal gesproken zou een advocaat nodig zijn om een ​​contract voor de de minnelijke schikking op te stellen, maar tegenwoordig kan men dit ook online vinden. In dit geval zou een online echtscheiding een optie zijn.

Of u uiteindelijk een echtscheidingsadvocaat nodig heeft of niet, wij proberen voor beide partijen een eerlijke schikking te bereiken.

Ondanks dat een scheiding een zeer gevoelige en soms controversiële kwestie is, constateert Mark Schmidt dat het ontvangen van solide en juiste informatie voor een echtscheiding van het grootste belang is.

Mark Schmidt is een o.a. echtscheidingsadvocaat, waar hij vele jaren ervaring in heeft. Hij heeft geleerd door de jaren heen hoe een echtscheiding werkt en is vastbesloten om solide informatie te verstrekken en alle steun te geven om mensen in deze moeilijke fase in hun leven bij te staan. De blog op de site is voor iedereen die meer wil weten over een echtscheiding, de mogelijke financiële gevolgen en voor degenen die hun leven na een echtscheiding weer willen oppakken. Kijk bijvoorbeeld eens op de site het artikel over de “omgangsregeling baby” om te bezien hoe dit na een echtscheiding wordt opgepakt.

 

 

http://www.advocatenkantoorschmidt.nl/