Manjaro
Image default
Webdesign

Ik wil een website, maar heb niet voldoende budget


Een website kost geld. Wanneer je iemand inhuurt voor het laten maken van een website, dan zal diegene een factuur sturen. Logisch, maar niet voor iedereen is dat betaalbaar. Als je bedenkt dat men voor een website gemakkelijk duizenden euro vraagt, is het te begrijpen dat veel ondernemers dit niet kunnen betalen of niet willen betalen. Ze kijken naar alternatieven.

Gratis website verstandig?


Een alternatief is een gratis website. Het is mogelijk om online zelf in een paar uurtjes een site te maken. Het grote voordeel is natuurlijk dat je niks hoeft te betalen. Het nadeel is dat je vaak een amateuristische site ervoor terugkrijgt. Tenminste, als je zelf nooit een site hebt gemaakt is de kans groot dat het eindresultaat niet al te fraai zal zijn. Je vindt de website misschien zelf wel geslaagd en mooi, maar als je een professional naar de site laat kijken, dan zul je veelal geen positieve commentatoren krijgen.

Zelf een website maken?


Er bestaan overigens wel goede gratis alternatieven. Met WordPress kun je vandaag de dag fraaie websites maken. Je hebt niet eens per se een betaalde domeinnaam nodig, maar dat staat wel professioneel. Anders krijg je namelijk een domeinnaam zoals bijvoorbeeld: mijnwebsite.wordpress.com. Het maken van een website in WordPress is overigens gemakkelijk. Je installeert WordPress binnen een aantal klikken op je muis en hierna kun je direct al aan de slag gaan. Desgewenst kun je kiezen voor een betaalde template, wanneer je de standaard template niet mooi genoeg vindt.

Een abonnement (bedrag per maand)

Wil je geen gratis website maken en heb je geen verstand van WordPress? Een website laten maken kan goedkoop. Je kunt bij sommige bedrijven terecht voor een abonnement. Je betaalt dan iedere maand een klein bedrag voor je website. Je betaalt dus geen groot bedrag, maar betaalt net als bij een telefoonabonnement iedere maand een x-bedrag.

 

https://kmowebdiensten.be/diensten/website/