Manjaro
Image default
Beauty en verzorging

Fillers

In de esthetische chirurgie is het gebruik van fillers steeds meer aanwezig. Doorheen de jaren is deze techniek enorm geëvolueerd en nog steeds worden er nieuwe ontwikkelingen uitgewerkt. Een filler is een soort van zachte gel die in zachte weefsels ingespoten kan worden, bijvoorbeeld om rimpels te verminderen of volledig weg te werken. Fillers worden ook gebruikt om volumeverlies bij veroudering te verminderen.

Zo worden ze ingespoten bij de jukbeenderen of de lippen, zodat het gezicht haar volume behoudt. Dr. Doornaert heeft jarenlange ervaring in plastische chirurgie en maakt gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur. Deze stof is van nature uit in hoge dosis aanwezig in het menselijk lichaam, en vormt daarom geen gevaar als ze geïnjecteerd wordt. Het nadeel van het gebruik van hyaluronzuur is dat het lichaam de stof ook weer afbreekt, waardoor het effect na ongeveer een jaar uitgewerkt is.

De fillers worden gebruikt om fijne rimpels weg te werken, vooral rond de lippen, de plooi tussen neus en mondhoek en voor rimpels in het voorhoofd die niet verdwijnen door een botox behandeling. Naast hyaluronzuur kan er ook gewerkt worden met lipofilling, waarbij gebruik gemaakt wordt van eigen lichaamsvet. Welke methode voor u de meest geschikte is, kan dr. Doornaert u probleemloos vertellen. Hij geeft u graag alle uitleg omtrent de behandeling, de technieken en de effecten. Op de website kan u alvast de meeste basisinformatie terugvinden, maar u kan er natuurlijk ook een afspraak maken om de behandeling verder te bespreken.

http://www.drdoornaert.be/esthetische-behandelingen/fillers/