Manjaro
Image default
Woning en Tuin

De trend: Scandinavische lampen

De trend: Scandinavische lampen
Als we naar trends op het gebied van het interieur van woningen kijken, zien we dat de invloed van de Scandinavische landen steeds groter wordt in ons interieur. Enkele woorden die de Scandinavische interieurtrends omschrijven, zijn kernwoorden als minimalistisch, eenvoudig en van goede kwaliteit. Geen tierlantijntjes meer in het interieur, maar meubelstukken en woonaccessoires met een minimalistische, eenvoudige en unieke uitstraling.

Je ziet de Scandinavische invloeden niet alleen terug in de meubelstukken die we aanschaffen en de woonaccessoires die we gebruiken om onze woning in te richten, maar ook in de lampen die we ophangen in ons huis. De lampentrend van dit moment is dan ook het aanschaffen van Scandinavische lampen, ofwel lampen met een minimalistische en eenvoudige look en van goede kwaliteit. 

Scandinavische lampen: vier soorten
Scandinavische lampen zijn er in verschillende soorten en maten. Enkele lampensoorten die je kunt aanschaffen binnen de Scandinavische sferen, zijn de volgende:
– Industriële lampen met een Scandinavische look. Echte fabriekslampen met een robuuste, maar minimalistische uitstraling. 
– Koperen lampen met een Scandinavische look. Koperen lampen hebben al een bijzondere uitstraling door de unieke kleur, maar in de Scandinavische variant zijn de lampen nog unieker. Eenvoudig en sober, maar toch erg opvallend. 
– Draad hanglampen met een Scandinavische look. Draad hanglampen zijn door hun sobere uitstraling al op en top Scandinavisch. Kies je voor een modern design, past is de draad hanglamp nog beter bij het Scandinavische gedachtengoed. 
– Betonnen hanglampen met een Scandinavische look. Omdat betonnen hanglampen minimalistisch en eenvoudig zijn, passen deze lampen perfect bij het Scandinavische gedachtengoed van eenvoud. 

Scandinavische lampen: voor welk interieur?
Scandinavische lampen kunnen eigenlijk in ieder interieur opgehangen worden. Heb je een interieur met Scandinavische invloeden, dan passen deze lampen hier natuurlijk perfect bij. Heb je een wat meer industriële sfeer in jouw woning, dan kun je jouw huis ook prima verrijken met de minimalistische, eenvoudige en moderne Scandinavische lampen. Heb je een vrij druk interieur met veel landelijke invloeden, dan kan een echte Scandinavische lamp fungeren als soort rustige tegenhanger. Kortom: of je nu een interieur volgens het Scandinavische gedachtengoed hebt of juist een heel andere sfeer hebt in jouw woning, door de eenvoud van Scandinavische lampen passen deze lampen eigenlijk in ieder huis. En of je de lampen nu in de keuken, in de woonkamer, in de hal of in de slaapkamer op wil hangen: alles is mogelijk.

http://www.wonenonline.nl/interieur-inrichten/verlichting/trends-in-verlichting-directlampen.html