Manjaro
Image default
Gezondheid

Microgynon 30 het meest gebruikte anticonceptiepil

Microgynon 30 is een anticonceptiepil die in de meeste gevallen wordt ingenomen om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Microgynon 30 valt onder de combinatiepil. Dit komt omdat deze anticonceptiepil twee verschillende hormonen bevat namelijk levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Een combinatiepil is erg betrouwbaar maar dient wel op de juiste manier en elke dag correct ingenomen te worden. Het is dus belangrijk dat je de pil niet vergeet in te nemen. Ben je toch de pil vergeten? Kijk dan op anticonceptiemiddelen.info wat je het beste kunt doen.

Overige doseringen Microgynon

Naast Microgynon 30 bestaan er ook nog 2 andere doseringen, namelijk microgynon 20 en microgynon 50.  20 en 50 staat in dit geval voor 20 of 50 microgram ethinylestradiol. Dit wordt dan weer gecombineerd met 100 of 150 levonorgestrel.

Microgynon 30 innemen

Zoals hierboven aan aangegeven, is het erg belangrijk om de pil op het juiste tijdstip en correct in te nemen. Het is dan ook verstandig om de pil elke dag op een bepaald tijdstip in te nemen, bijvoorbeeld ’s ochtends na het tandenpoetsen. Zo maak je de kans kleiner om de pil te vergeten. Een combinatiepil heeft 21 pillen per strip. Deze dien je gedurende 3 weken elke dag in te nemen. Daarna volgt een stopweek en wordt je ongesteld. In de stopweek ben je ook beschermd, ondanks dat je dan geen pil slikt. Het is ook mogelijk om met een combinatiepil de pil door te slikken en meteen verder te gaan met de volgende strip. Je wordt dan niet ongesteld. Op deze manier kun je de stopweek bijvoorbeeld een maand overslaan maar je kunt er ook voor kiezen om een week door te slikken. Zodra je stopt wordt je vanzelf weer ongesteld. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en het eigenlijk niet uitkomt dat je ongesteld wordt.

Microgynon 30 bestellen

Al jaren wordt de Microgynon 30 het meest verkocht als anticoncepiepil. Je kunt deze pil eenvoudig via de apotheek bestellen maar je kunt er ook voor kiezen om de pil online te bestellen. In dit laatste geval heb je namelijk geen recept nodig en kun je zelfs ook anoniem bestellen.

Wil je meer weten over microgynon 30 of over andere anticonceptiemiddelen? Ga dan naar anticonceptiemiddelen.info en lees alles over de verschillende vormen van anticonceptie. Op deze website kun je Microgynon 30 en andere anticonceptiepillen ook eenvoudig bestellen.

http://www.anticonceptiemiddelen.info/