Manjaro
Image default
Aanbiedingen

Quads

Als je een beetje bent uitgekeken op sport scooters, en auto’s zijn ook niet helemaal jouw ding, dan wordt het misschien tijd om op een quad te gaan rijden! Deze kruising tussen motor en auto wordt steeds populairder. Dat is eenvoudig te verklaren omdat deze wegmonsters veel voordelen bieden en de beste eigenschappen van motorvoertuigen samenbrengen. Deze vier dingen moet je weten voor je een quad gaat bestellen!

 

1. Geen speciaal rijbewijs nodig

Voor een quad met meer dan 50cc heb je een autorijbewijs nodig, dus geen speciaal rijbewijs zoals bij een motor of vrachtwagen. Bij quads tot 50cc is een brommer rijbewijs al voldoende. De meeste quads gaan van 50cc naar boven. Dus als je achttien jaar bent of ouder en in het bezit bent van een autorijbewijs kun je zo wegrijden met elke quad!

 

2. Kenteken in niet altijd verplicht

Er zijn veel mensen die een quad kopen voor gebruik op eigen terrein, bijvoorbeeld akkerland. In dat geval heb je geen kenteken nodig. Hoe zwaarder de quad (wat betreft cilinder inhoud) hoe duurder het kenteken. Dat kan tot honderden euro’s besparen! Als je wel op de openbare weg wilt rijden is een kenteken verplicht, tenzij de quad geregistreerd staat als landbouwvoertuig.

 

3. Quad als landbouwvoertuig

Een quad is ideaal om lekker mee te crossen in het weekend, het is ook een ideaal voertuig voor de landbouw. Op plekken waar een tractor niet praktisch is kan een quad uitkomst bieden. Er zijn speciale modellen met een hoge cilinder inhoud en veel vermogen die je goed kunt toepassen op het land. Zet er een trekhaak op en je kunt vooruit!

 

4. Helm op, gordel om

De Nederlandse wetgeving kan de quad niet helemaal goed plaatsen in het wegverkeer. Dat is een voordeel want je mag er gewoon de snelweg mee op, zolang de quad voorzien is van een kenteken en minimaal 70 km/u kan rijden. Als de quad voorzien is van een gordel moet je die ook dragen, een helm mag zeker niet ontbreken uiteraard. Dat maakt van een quad echt een All Terrain Vehicle!

 

Je ziet het zelf, een quad is een ontzettend veelzijdige machine, zowel voor de hobby als voor professionele doeleinden.

https://www.fastfuriousscooters.nl/