Manjaro
Image default
Beauty en verzorging

Vergoedt uw verzekeraar een borstvergroting?

Een borstvergroting kost u aardig wat geld. Het is afhankelijk van uw behandelingsmethode, de kliniek die u kiest en uw eigen wensen wat betreft het implantaat wat de behandeling u precies kost. Houdt echter rekening met kosten rond de €5000. Hierbij zou het fijn zijn als u gedeeltelijk of volledig deze kosten gedekt ziet in uw zorgverzekering. Voor advies hierover kunt u terecht bij een van de ervaren artsen van kliniek Dr. Wim Danau.

Vergoeding vanuit uw basisverzekering

Een vergoeding voor een borstvergrotingsbehandeling vanuit uw basisverzekering krijgt u alleen, wanneer u hier een medische indicatie voor heeft. Denk hierbij aan een borstsparende operatie of borstamputatie als gevolg van borstkanker. Wanneer u sociaal of psychisch lijdt door ontevredenheid over uw borsten, dan valt dit niet onder uw basisverzekering. Het kan ook zo zijn dat u borsten heeft van ongelijke grootte. De basisverzekering dekt een borstvergroting om die reden niet. Wel dekt de basisverzekering de borstverkleining van de te kleine borst, wanneer het verschil tussen uw beide borsten twee cupmaten of meer betreft. U kunt er ook voor kiezen zich aanvullend te laten verzekeren voor borstvergrotingen. Slechts enkele verzekeraars bieden aanvullende pakketten echter aan, waarin Deze behandelingen zijn opgenomen. De aanvullende verzekeringen die dit aanbieden, bieden daarbij slechts een gedeeltelijke vergoeding van de behandeling aan. Veel aanvullende verzekeringen stellen ook de medische indicatie verplicht.

Verzekeraars zonder medische indicatie

Wanneer u een aanvullende verzekering hebt bij een verzekeraar die geen medische indicatie aan een borstvergroting stelt, dan krijgt u minimaal een vergoeding van honderd euro en maximaal een vergoeding van circa duizend euro. De kosten van deze aanvullende verzekering leveren u extra premiekosten per maand op van tien euro tot wel honderd euro. Deze aanvullende pakketten kiezen, omdat er borstvergrotingen in opgenomen zijn, leveren dus nog geen besparing op. Neem contact op met de kliniek Dr. Wim Danau voor meer informatie!

https://danau.be/