Manjaro
Image default
Aanbiedingen

Volg deze stappen en geef je airco een langere levensduur!

Het wordt steeds vroeger in het jaar warm buiten en de periodes van hitte duren langer en zijn vaak warmer dan we gewend zijn. Hittegolven zijn ook in ons koude kikkerlandje niet meer weg te denken en een periode van hitte kan zo weken aan blijven houden. Wanneer je een airco in huis hebt, draait die in deze tijd waarschijnlijk overuren. Het ergste wat dan kan gebeuren is dat je airco het plotseling niet meer doet. Het onderhouden van je airco zorgt ervoor dat de kans op kapotgaan kleiner wordt. Weten hoe je je airco het beste kunt onderhouden? Je leest het hier!

 

Houd de koelvloeistof in de gaten

Zonder koelvloeistof zou de airco warme lucht blazen. Je wil natuurlijk een airco die koude lucht de kamer inblaast. Het peil van de koelvloeistof moet dan wel goed zijn. Houd deze daarom goed in de gaten en controleer hem regelmatig. Wanneer het peil te laag is, is de kans dat de airco minder goed functioneert groot. Jaarlijks of om het jaar de koelvloeistof bijvullen is goed om het op peil te houden. Dit is wel een lastig klusje, dus je kunt hier het beste een vakman voor inschakelen!

 

Vervang het filter

Alle koele lucht gaat eerst door een filter. Het filter is na een tijdje natuurlijk niet meer zo schoon, omdat alle viezigheid uit de lucht hier blijft hangen. Dat betekent dat het filter zijn werk goed doet, maar de luchtkwaliteit wordt hierdoor wel beïnvloed. Een slechte luchtkwaliteit zorgt voor irritatie aan de ogen en luchtwegen en dat wil je natuurlijk niet. Wanneer je last hebt van je ogen of van een zere en droge keel wanneer je wakker wordt, is het verstandig om je filter te controleren. Klop eerst je filter uit om te zien wat het effect daarvan is. Blijft het filter erg vies? Vervang het filter dan.

 

Onderdelen vervangen
Misschien is het je wel overkomen dat je airco een raar geluid maakt of er uit het niets mee stopt. Je zou dan een nieuwe airco kunnen komen, maar deze zijn over het algemeen niet goedkoop. Het kan voorkomen dat er maar een klein onderdeel vervangen hoeft te worden om de airco weer zijn werk te laten doen. Voor vervangende airco onderdelen kun je terecht bij Fixpart.nl.

https://fixpart.be/nl