Manjaro
Image default
Internet

Aan welke eisen moet een goede webmail provider voldoen?

Als je een webmail provider moet kiezen, weet je soms niet waar te beginnen, omdat er zoveel zijn. Allemaal claimen de beste service te bieden. Niets is minder waar, want er zijn natuurlijk minder goede webmail providers. Toch blijft het moeilijk om de goede van de kwaden te onderscheiden, en als je eenmaal een abonnement hebt kan blijken dat je de verkeerde hebt gekozen. Je moet dus niet impulsief een webmail provider kiezen, en zeker niet te snel een abonnement nemen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt nagaan welke provider de beste is, maar als je niet technisch bent en niet de tijd hebt om uitgebreid onderzoek te plegen, zijn er simpele zaken waarop je kunt letten om er voor te zorgen dat je niet met de kat in de zak opgescheept zit.

Je kunt bijvoorbeeld voor jezelf een aantal voorwaarden stellen waaraan jij vind dat een goede webmail provider moet voldoen:

1. opslag, hoeveel ruimte biedt de provider, en is dat wel voldoende voor jouw behoeftes?

De meeste e-mail account providers bieden een scala aan plannen zodat je klein kan beginnen en later de opslag capaciteit uitbreiden als die behoefte aanwezig is.

Ziggo biedt in haar basis pakket een capaciteit van 5 GB waarin je ongeveer 10.000 emails kunt bewaren .

Dit is ruim voldoende voor de doorsnee mail gebruiker. Als je het maximum hebt bereikt bepaal je zelf welke mailtjes kunnen worden opgeruimd.

2. Spam is een groot probleem voor veel mensen dus een goede spamfilter is geen overbodige luxe. Als je gebruik maakt van een geïnstalleerde client moet je wellicht een extra spamfilter kopen. Als je Ziggo gebruikt om je e-mails te beheren, zal de meegeleverde spamfilter dat voor je doen. Dit kan je veel tijd en geld besparen.

We kunnen dus concluderen dat Ziggo webmail voldoende capaciteit biedt voor de webmail gebruiker, en dat je webmail, door de spam filters van Ziggo goed beveiligd zijn. Als we deze feiten bij elkaar optellen, is er geen reden om uit te kijken naar een andere webmail provider dan Ziggo en kun je je aansluiten bij de vele duizenden Nederlanders die Ziggo webmail als mail provider hebben.

http://ziggowebmail.info/