Manjaro
Image default
Woning en Tuin

De kozijnen van een binnendeur

Onlosmakelijk verbonden aan deuren, zijn de kozijnen. Want zonder een kozijn, kan een deur niet bevestigd worden. Een kozijn is vastgemaakt aan de muur. Een deur kan op verschillende manieren op een kozijn vastgemaakt worden.

Wat je het meeste ziet is de stompe deur. Hierbij verdwijnt de deur in de sponning van de kozijnen. Heb je een deur dat voor een gedeelte op het kozijnen valt? Dan heb je een opdekdeur.

Materialen van kozijnen

Wanneer je een deur en bijpassende kozijnen wilt aanschaffen, kun je kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende zijn kunststof en hout. Dit zijn ook gelijk totaal verschillende materialen.

Kunststof is heel erg onderhoudsvriendelijk. Hout heeft én geeft een natuurlijke uitstraling/ Andere – en minder voorkomende – voorkomende materialen zijn staal en aluminium.

Welke factoren spelen een rol?

Ten eerste zijn de persoonlijke voorkeuren van belang bij het uitkiezen van het materiaal. Ten twee speelt ook het huidige interieur en de materialen die in de woning zijn gebruikt. Het mooiste is om de deuren en kozijnen hierbij aan te laten sluiten.

Bij vervanging wordt er dan ook van hetzelfde soort materiaal gekozen. Als laatste speelt natuurlijk ook het budget een rol. Afhankelijk hiervan kan er een materiaal aangeschaft worden. Het ene materiaal is namelijk prijziger dan het andere.

Vervangen van kozijnen

Niet alleen de deuren, maar ook kozijnen zullen een keer vervangen moeten worden. Indien er nieuwe deuren geplaatst moeten worden, is het raadzaam om er iemand bij te hebben die er verstand van heeft. Denk aan een kennis die dit vaker heeft gedaan. Je kan voor de plaatsing ook een vakman inhuren. Houd er hierbij rekening mee dat er wel wat kosten bijkomen.

Nieuwe binnendeuren

Is het kozijn nog goed, maar wil je nieuwe deuren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal van het kozijn. Bijvoorbeeld dat het materiaal van de nieuwe deur aansluit en/of goed te combineren is bij de bestaande kozijnen. Afwijkende maten van het kozijn? Bij een bouwmarkt is het mogelijk om je deur op maat te laten maken of te bestellen, maar online kan je nu ook al binnendeuren kopen.

http://www.deurenshop.com