Manjaro
Image default
Industrie

Een tandwiel of V-snaar aangedreven kolomboormachine?

Een kolomboormachine is perfect geschikt om loodrechte gaten te boren. Bij Crispyn Mechanics kunt u uit een ruim assortiment kolomboormachines kiezen. Het is begrijpelijk dat u door de grote keuzemogelijkheden door de bomen het bos niet meer ziet. Bij het Belgische bedrijf kunt u dientengevolge ook altijd terecht voor vragen en advies. U kunt natuurlijk ook zelf al bij een aantal dingen stilstaan, zoals: wilt u een vrijstaande boor of een die gemonteerd moet worden? Wilt u een handmatige of automatische boormachine? U kunt echter ook kijken naar de aandrijving. Er zijn twee aandrijvingen mogelijk bij deze boormachine.

 

De tandwiel aangedreven kolomboormachine

Het grote voordeel van een kolomboor aangedreven op tandwielen is dat deze altijd zullen blijven draaien. Kortom, uw kolomboormachine zal niet snel slijten. Gebruikt u kortom de kolomboor iedere dag voor bijvoorbeeld uw werk als meubelmaker, dan is het slimmer om een boormachine te pakken die aangedreven wordt door tandwielen. Het grote nadeel van deze traditionele kolomboor is dat hij zeer duur is in aanschaf, maar gebruikt u hem dagelijks haalt u deze dure investering er na een aantal jaren wel uit. Immers, u hoeft deze machine niet zo snel te vervangen.

 

De V-snaar aangedreven kolomboormachine

Het grote voordeel van een V-snaar aangedreven kolomboor is dat dit apparaat een stuk lichter is dan de traditionele tandwiel aangedreven kolomboormachine. Ook is de V-snaar aangedreven variant een stuk goedkoper dan zijn tegenhanger. Het grote nadeel van de V-snaar is echter dat hij een kortere levensduur heeft, want de V-snaar raakt uitgerekt na verloop van tijd en slijt hierdoor sneller. Wanneer u het apparaat alleen gebruikt voor wat sporadische doe-het-zelf projecten is deze prima geschikt.

https://www.crispyn.be/