Manjaro
Image default
Auto

Waar moet je op letten bij het leasen van een auto?

VW Transporter lease bij bus leasen 

Het leasen van een auto kan erg voordelig zijn. Vooral voor mensen die hechten aan het rijden in nieuwe auto’s en die een stabiel inkomen hebben. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je op letten wanneer je besluit een lease auto te huren. Niet elk leasecontract is namelijk even voordelig. Vergeet zeker niet de kleine lettertjes te lezen en als je besluit om via internet een auto te leasen, zorg dan altijd dat je alle belangrijke punten zwart op wit hebt staan. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Betrouwbaarheid

Zeker via internet is lastig om een goede inschatting te maken van de betrouwbaarheid van een verhuurder. Wil je bijvoorbeeld bestelbus leasen, dan kost je dat per maand toch al snel honderden euro’s. Een contract dus waarbij wederzijds vertrouwen toch wel belangrijk is. Voor veel mensen is dit een reden om dan toch maar naar een garage te gaan en daar een auto te leasen. Dat is natuurlijk wel zo veilig, maar je betaalt er meestal ook meer voor. Op internet zijn er wel een aantal punten waarmee je kunt nagaan of een leasemaatschappij betrouwbaar is. Kijk om te beginnen altijd naar recensies van eerdere klanten van deze maatschappij. Zitten hier veel negatieve, of zeer negatieve reacties tussen, dan is wellicht beter om naar een andere site te gaan. Zelfs al betaal je daar iets meer. 

Andere mogelijke checks

Daarnaast is het handig om het KvK (Kamer van Koophandel) nummer te checken. Zo zie je of een bedrijf echt bestaat en geen nepfirma is. Een ander punt waar een oplichter meestal een hekel aan heeft is het openbaar maken van zijn telefoonnummer. Een lease website zonder vermeld telefoonnummer is dan ook bij voorbaat verdacht. Wil je echt veiligheid, kijk dan eens op de websites van zogenaamde partner websites, bijvoorbeeld een Peugeot partner lease. Deze zijn verbonden aan grote autodealers en dat wordt je niet zomaar.

https://www.busleasen.com