Manjaro
Image default
Mode en Kleding

De verschillende soorten schoenen

Er zijn verschillende soorten broeken, truien en zelfs mutsen. Dat betekent dat er voor schoenen natuurlijk ook verschillende modellen zijn. De verschillende schoenen zijn anders in vorm, materiaal, kleur, patroon en zelfs hoe de schoen wordt vastgezet. Dat er verschillende modellen schoenen zijn wist je waarschijnlijk al, maar in dit artikel komt verduidelijking welke modellen er allemaal zijn. Lang niet alle modellen zullen erin zitten, maar de meest voorkomende hoogstwaarschijnlijk wel.

Sneakers

De sneaker is momenteel waarschijnlijk de populairste schoensoort. De sneaker is hip en past bij veel kleding. Het handige van sneakers is ook dat veel modellen uniseks zijn, wat betekent dat beide geslachten het kunnen dragen. Sneakers komen ook weer in verschillende hoogtes en patronen. Een goed voorbeeld van verschillen zijn de All-Stars, deze zijn in zowel een hoog als een laag model verkrijgbaar. Verder zijn er te veel patronen om op te noemen, maar vaak zijn sneakers ook gewoon een effen kleur met eventueel een merklogo erop. Sneakers kunnen in verschillende materialen komen. Zo zijn er veel sneakers van leer, maar ook veel van kunststof. Het voordeel van leer tegenover kunststof is dat het warmer is en sterker.

Hakken

Hakken zijn de schoensoort die door vrouwen worden gedragen. Het is een schoen die achterop een hak heeft die de achterkant hoger laat staan dan de voorkant. Wie met hakken loopt, loopt dus eigenlijk schuin op zijn voeten. Hakken worden vaak bij formele gelegenheden gedragen. Op hakken lopen is niet altijd even makkelijk, omdat de schoen schuin staat. Er zijn ook weer veel varianten vak hakken. Zo zijn er gesloten hakken, hakken waar de tenen zichtbaar zijn en ook hakken die de bovenkant van de voet erg open hebben. De lengtes van de hak kan ook verschillen. Naast hakken waar alleen de achterkant een verhoging heeft, zijn er ook sleehakken. Bij normale hakken is er een open ruimte tussen de ruimte van de tenen en de hak. Bij sleehakken is dit opgevuld met de hak. De sleehak is eigenlijk een groter geheel.

Instapper

Instappers zijn voor zowel vrouwen als mannen geschikt. De instapper past goed rondom de voet, waardoor hij niet zomaar van de voet los zal gaan. Het voordeel van zulke schoenen is het feit dat ze wel gemakkelijk uit en aan te trekken zijn. De instapper, of in het Engels de loafer kan ook bij formele gelegenheden gedragen worden. Instappers telt ook schoenen met verschillende materialen en soorten, waardoor kwaliteit ook verschild. Lang niet alle instappers zijn bijvoorbeeld goed voor op de rode loper, maar er zijn ook instappers die dat wel kunnen. Shoesme heeft een ruim aanbod aan schoenen. Genoeg variatie en gericht op kinderen. Kijk in de catalogus van de winkel om meer te weten te komen over het aanbod.