Manjaro
Image default
Mode en Kleding

Waarom een horloge dragen?

1. Horloges zijn handig
Telefoons houden je niet op tijd. Horloges wel.

Een polshorloge is de handigste manier om de tijd af te lezen.

Ik heb geen horloge nodig want ik heb een telefoon, is een veelgehoorde reactie van een generatie die zich nu afvraagt wat de nadelige gevolgen zijn van het constante gebruik van een mobiele telefoon. Regelmatig naar een mobieltje hengelen alleen om de tijd te controleren ziet er wanhopig uit.

Een snelle blik op je pols is een veel stijlvollere manier om de tijd bij te houden tijdens een afspraakje of een vergadering. En dan heb ik het nog niet eens over hoe onbeleefd het zou overkomen op je gesprekspartners als je tijdens een gesprek je telefoon tevoorschijn haalt.

Bij andere gelegenheden waar het raadzaam is de telefoon te laten liggen – zoals het strand, een begrafenis, een bruiloft – is een horloge een veel subtielere en handigere manier om de tijd te controleren.


2. Horloges zijn functioneel

Elk item dat geïnspireerd is door het leger heeft een functioneel nut. Polshorloges inbegrepen.

Polshorloges werden in de 19e eeuw voor het eerst door het leger gebruikt om manoeuvres tijdens een oorlog te synchroniseren. Sindsdien worden gespecialiseerde horloges gebruikt in de diepten van de oceaan door duikers en hoog in de lucht door vliegeniers.

Een van de grote voordelen van een horloge – vooral ten opzichte van een smartphone – is hoe lang het in het veld kan functioneren. Veel horloges zijn gemaakt om zichzelf van energie te voorzien door beweging of door een kleine hoeveelheid energie van een batterij te gebruiken. Denk aan jaren onderhoudsvrij tijd vertellen…..vergelijk dat eens met de 8 uur van een smartphone!

Een ingewikkeld horloge is ontworpen met functies die verder gaan dan de basisfunctie van het weergeven van de tijd en de datum. Een dergelijke functie wordt een complicatie genoemd. Twee van de populaire complicaties zijn de chronograaf, waarmee het horloge als stopwatch kan fungeren, en de maanfasecomplicatie, die de maanfase weergeeft.

Ben jij op zoek naar een prachtig polshorloge dat niet al te duur is? Kijk dan eens bij Cluse!