Manjaro
Image default
Mode en Kleding

Hoe onderhoud je een regenjas

Hoe onderhoud je een regenjas

 

Zoals elke paraplu-dragende forens weet, kan uw regenjas op een regenachtige dag nat en zwaar aanvoelen. Maar wist u dat u uw regenjas na elk gebruik te drogen kunt hangen om de levensduur te verlengen? Natte regenjassen zijn vatbaarder voor schimmel en meeldauw, die de stof kunnen aantasten en onaangename geuren veroorzaken. Door uw jas op te hangen in een goed geventileerde ruimte droogt hij sneller en voorkomt u schimmelvorming. Bovendien zorgt ophangen ervoor dat uw jas zijn vorm behoudt en niet kreukt. Dus als u de volgende keer na een storm binnenkomt, geef uw regenjas dan een beetje TLC door hem op te hangen om te drogen.

Maak vuile plekken ter plekke schoon met een vochtige doek

Niets is zo frustrerend als het ontdekken van een nieuwe vlek op je kleding. Of het nu gaat om een verdwaalde druppel koffie of een spatje modder, het kan lijken alsof de vlek er nooit meer uit gaat. Er zijn echter een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen. Ten eerste is het belangrijk om snel te handelen: hoe sneller u de vlek behandelt, hoe gemakkelijker hij te verwijderen is. Dep de vlek vervolgens voorzichtig met een vochtige doek – te hard schrobben kan de stof beschadigen. Spoel ten slotte de vlek af met koud water en herhaal indien nodig tot de vlek verdwenen is. Met deze tips kunt u elke vlek in een mum van tijd verwijderen.

Gebruik een pluisroller om vuil en stof te verwijderen

Een pluisroller is een snelle en gemakkelijke manier om vuil, stof, haren van huisdieren en ander vuil van kleding en bekleding te verwijderen. Het bestaat uit een rol zelfklevend papier dat kan worden verwijderd en indien nodig vervangen. Om een pluizenroller te gebruiken, rolt u hem gewoon heen en weer over het oppervlak van de stof. De lijm neemt alle losse deeltjes op, waardoor de stof schoon en pluisvrij blijft. Pluizenrollers zijn bijzonder handig om haren van huisdieren van meubels en kleding te verwijderen. Ze zijn ook ideaal voor het reinigen van vlekken voor het stofzuigen of stomen van tapijten. Bovendien zijn pluizenrollers relatief goedkoop en verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen en kruidenierszaken.

Vervang je jas op tijd

Als u bent zoals de meeste mensen, hebt u waarschijnlijk een go-to regenjas heren die u uit de kast haalt zodra de eerste regendruppels vallen. Maar zelfs de beste regenjassen beginnen uiteindelijk hun leeftijd te tonen. Als uw favoriete jas er vervaagd of versleten begint uit te zien, is het misschien tijd om te investeren in een nieuwe. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een nieuwe regenjas dames. Ten eerste moet u rekening houden met het klimaat waarin u woont. Woont u in een gebied met zachte winters, dan volstaat een lichte jas. Woont u echter in een kouder klimaat, dan heeft u een zwaardere jas nodig die meer isolatie biedt. Een andere belangrijke factor is de pasvorm. Een goed passende regenjas beschermt u tegen de elementen zonder dat hij te zwaar of te strak zit. Tot slot moet u een kleur kiezen die u graag draagt. Met zoveel mogelijkheden is er geen reden om genoegen te nemen met een saaie zwarte jas. Met een beetje moeite kunt u de perfecte regenjas vinden die u het hele seizoen droog houdt.