Manjaro
Image default
Woningen

Je dak vervangen door riet

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een je dak te renoveren zijn er belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Een rietendak is namelijk een goede keus, maar het dak is geen goedkope investering. Het dak is de eyecatcher van je woning en je wilt dus de juiste keus maken.

Het is niet raar om te kiezen voor een rietendak. Het geeft je huis namelijk een elegante en robuuste uitstraling. Anderen bestempelen het liever als een chique uitstraling. Hoe je het ook went of keert, het is uniek. Het is mogelijk om zelf ontwerpen voor je rieten dak te maken voor als je het nog niet uniek genoeg vindt. Maar om even terug te komen op het rieten dak voor de lange termijn. Een rietendak is een investering voor het leven als je de rietdekkers mag geloven. Dit is natuurlijk alleen zo als je het onderhoudt, maar dat is met alles zo in het leven. De levensduur van het dak ligt tussen de 30 en 40 jaar, maar als je het goed onderhoudt kan het wel 50 jaar mee gaan. Om dit te realiseren dient er preventief gewerkt te worden. Je moet er voor zorgen dat je je dak zo goed mogelijk beschermd doormiddel van bijvoorbeeld een onder constructie tegen brand.

Het leggen van een rietendak kan je helaas niet in je eentje en je moet een rietdekkersbedrijf inschakelen. Om de renovatie uit te stellen wordt aangeraden door rietdekkers om het dak te laten controleren op mos en algen. Om de kwaliteit van het dak te behouden moet je dit zo snel mogelijk aanpakken. Hiernaast moet het dak zo min mogelijk in de schaduw staan van hoge bomen. Het rietendak heeft zonlicht nodig om goed op te kunnen drogen. Op deze manier is het moeilijker voor schimmels en dergelijke om te ontstaan.

http://www.rietwerk.nl/