Manjaro
Image default
Sport

Zó bereid je je voor op een voetbalwedstrijd in de kou

Ben jij een zogeheten mooi-weer-voetballer? Dan zit je ongetwijfeld niet te wachten op de koude winterperiode. Een periode waarin je in de kou moet trainen én waarin je in de kou jouw wedstrijden moet spelen. Alleen door je op de juiste manier voor te bereiden, kun je de kou enigszins draaglijk voor je maken. Daardoor ben je alsnog met jouw team in staat om de overwinning binnen te slepen.

De voorbereiding op een voetbalwedstrijd in de kou begint eigenlijk al in de zomer. Al in de zomer moet je namelijk de juiste benodigdheden aan gaan schaffen. Aan welke benodigdheden je dan kunt denken? Aan onder meer de volgende benodigdheden:

–      Een nekwarmer: een nekwarmer is zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden ideaal. Je houdt hiermee jouw nek warm, waardoor de kou minder invloed heeft op jouw hoofd. Sommige voetballers ervaren tijdens de kou namelijk forse hoofdpijn.

–      Handschoenen: uiteraard mogen ook handschoenen in jouw voetbaltas niet ontbreken. Ook de juiste voetbalschoenen komen tijdens trainingen en wedstrijden prima van pas. Zorg er wel voor dat je handschoenen met grip aanschaft; deze grip zorgt ervoor dat je de bal goed in kunt gooien.

–      Een muts: een muts is eigenlijk vooral tijdens de trainingen aan te raden. Waarom niet tijdens een wedstrijd? Omdat het verboden is om tijdens een wedstrijd hoofddeksels te dragen; je kunt hierdoor tijdens een wedstrijd géén muts dragen. Tijdens een training behoort dit gelukkig wel tot de mogelijkheden.

–      Thermokleding: tot slot is het advies ook om de juiste thermokleding aan te schaffen. Denk hiermee aan een thermobroek en/of een thermo ondershirt.

Doe een goede warming-up

Tevens is het ongekend belangrijk om een goede warming-up te doen. Je moet je spieren – zeker in de kou – echt heel goed warm zien te maken. Neem hier goed de tijd voor en laat de bal echt even links liggen. Je moet eerst jouw spieren warm maken, voordat je met de bal aan de slag kunt gaan.

Drink voldoende

Tot slot is het ook in de koude periode van belang om voldoende te drinken. Dáármee weet je jouw vochtbalans in ieder geval op peil te houden.