Manjaro
Image default
Vakantie

Hier moet je op letten als je een auto gaat huren op Curacao

Ga je binnenkort op vakantie naar Curacao? Curacao is een prachtig eiland en is al jaren populair onder Nederlandse vakantiegangers. Het huren van een auto op het eiland heeft verschillende voordelen. Maar zoals je misschien al hebt gemerkt, is er veel keus in de autoverhuur. Lees verder en ontdek waar je op moet letten als je een auto huurt.

Lees de algemene voorwaarden door

Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan als je de huurauto op Curacao ophaalt. Lees de algemene voorwaarden van je contract door, voordat je een huurauto reserveert. Denk eens goed na wat je met de auto wil gaan doen. Wie moet er in de auto rijden? Is alleen de contracthouder dat of willen er meer personen in de auto rijden? Vaak moet je extra betalen als je meerdere bestuurders hebt. Ben je nog jong? Kijk ook eens goed naar de minimale leeftijd en of het uitmaakt hoe lang je je rijbewijs hebt.

Zorg voor een goede verzekering

Bij de meeste autoverhuurbedrijven zit een autoverzekering in het contract. Lees het contract wel goed door en kijk goed waar je voor verzekerd bent op Curacao. Soms ben je niet verzekerd voor diefstal of ben je aansprakelijk voor een eigen risico bedrag als je een ongeluk krijgt. Is de dekking voor je huurauto op Curacao minimaal? Sluit dan een aanvullende verzekering af bij het bedrijf waar je huurt.

Verdiep je in de betaalwijze

Als je een auto reserveert voor je vakantie op Curacao, kan het goed zijn dat je direct moet betalen bij het reserveren. Zoek van te voren uit welke betaalmiddelen geaccepteerd worden en of je je reservering nog gratis mag annuleren. Wees je er ook van bewust dat je een creditcard nodig hebt voor de borg van je huurauto op Curacao. Een debitcard wordt niet altijd door verhuurbedrijven geaccepteerd. Je vind deze informatie op je contract of op de website van de verhuurder.

https://www.autoverhuurwillemstad.com/autoverhuur-curacao